2024.07.20, Szombat
500 forintért nézhetünk filmeket a Corvin moziban
Illusztráció (britishcinematographer.co.uk)

500 forintért nézhetünk filmeket a Corvin moziban

MTI

2019.04.11. 12:59

A filmhéten több mint 200 filmet tekinthet meg a közönség.

Megjelent az 5. Magyar Filmhét programja - az április 22.-27. között tartandó eseményen több mint 200 filmet nézhet meg a közönség a Corvin moziban.

Az eseményre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérőprogramokkal együtt összesen 203 filmet vetítenek majd 7 kategóriában a Corvin moziban. A kínálatban 21 nagyjátékfilmet nézhet meg a közönség, többek között olyan alkotásokat, mint a BUÉK, az Egy nap, a Valami Amerika 3. vagy az X - A rendszerből törölve című filmeket - közölték a szervezők.

Idén először televíziós sorozatok is bekerültek a filmhét kínálatába.

A televíziós forgalmazású filmek - tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film és televíziós sorozatok - ingyenesen, a mozifilmek pedig kedvezményes, 500 forintos áron tekinthetők meg. Jegyek április 15-től válthatóak a Corvin Mozi jegypénztárában vagy online a corvinmozi.hu oldalon.


Életműdíjakat is osztanak a filmhét nyitónapján

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera az az öt művész, akinek pályáját a Magyar Filmakadémia Egyesület idén először életműdíjjal méltatja. Az ünnepélyes díjátadóra az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén, április 22-én a budapesti Corvin moziban kerül majd sor. A közlés szerint az öt életműdíj átadása után az est zárásaként a Camerimage operatőri fesztiválon nagy sikerrel bemutatott Fényképezte Zsigmond Vilmos című portréfilmet láthatja majd a közönség.

Az esemény részletes programja a www.filmhet.hu oldalon érhető el.

Helyikultúrafilmmozi