2024.03.19, Kedd
Okos lakóparkot építenek a főváros szívében
Illusztráció (lakopark.blog.hu)

Okos lakóparkot építenek a főváros szívében

magyarepitok.hu

2019.04.25. 11:00

A komplexum irodaként is használható közösségi teret is kínál majd, valamint támogatja a fenntartható megoldásokat – úgy mint a környezetbarát fűtési rendszer.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődik a Park West smart lakópark kivitelezése a főváros XIII. kerületében, a Lehel tér szomszédságában, amelyet a Living, a Wing Zrt. lakóingatlanokra specializálódott ága valósít meg. A Szabolcs utca 15-25. szám alatt három ütemben megépülő komplexum összesen 700 lakást kínál majd a fővárosban otthont keresőknek. A Park West lakásainak értékesítése már megkezdődött, az I. ütem átadása 2021 elején várható.

A legnagyobb számban 40-50 m2-es lakásokat alakítanak ki, melyek többsége dél-keleti, dél-nyugati, illetve nyugati tájolású belső kertes lakás lesz. Minden otthonhoz tartozik majd terasz és mélygarázsban biztosított parkoló, valamint emeleti tárolók is rendelkezésre állnak.


Egyedülálló közösségi szolgáltatásokat kínál

A lakópark a környezettudatos életmódot keresők számára teremt lehetőséget, akiknek fontos a városon belüli kiváló infrastruktúra, valamint a komplexum által biztosított közösségi és smart living szolgáltatások, úgy mint:

  • közösségi nappali-társalgó,
  • könyvtár,
  • 0-24 órás csomagátvétel,
  • takarítás és fészer biztosítása.

A lakópark kialakításánál fontos szerepet kap az otthoni munkavégzés támogatása, ugyanis a közösségi társalgó nem csak a relaxáció helyszíneként, hanem co-working munkatérként is funkcionál majd – ennek részeként pedig business corner szolgáltatásokat is kínál.


Okos megoldások egy okos lakókörnyezetben

A parkban kialakítják a fenntartható életmódot szolgáló lakókörnyezet feltételeit. Ennek részeként a komplexum olyan fűtési rendszert – hőszivattyús megoldást – kínál, amely a fűtési energiaigény jelentős részét megtakarítja a környezet energiáját felhasználva.

További okos megoldások közé tartozik a távoli fűtésvezérlés, az okos dugalj, a távvezérelhető riasztó, illetve a távoli klíma-, redőny- és világításvezérlés.

HelyiBudapestfenntarthatóságlakóparkWing Zrt.fenntartható építési megoldások