2021.09.18, Szombat
Közel 50 ezer ember nézte meg az építőipar innovációit a Construmán
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Közel 50 ezer ember nézte meg az építőipar innovációit a Construmán

magyarepitok.hu

2019.04.08. 11:23

Az eseményen látványos standokkal várták a látogatókat.

Hirdetés

Idén 38. alkalommal tartották meg a Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítást a fővárosban, ahol több mint félezer kiállító mutatta be termékeit és portfólióját. A 20 országból érkező vállalatok termékeire mintegy 50 ezer ember volt kíváncsi április 3-tól 7-ig.

 

A Terrán és a Sika is díjat kapott

 

Fotó: Nagy Eszteranna

A hazai piacon jelentős szerepet vállaló iparági gyártók is képviseltették magukat az eseményen, ahol több díjat is kiosztottak: a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. és a Sika Hungária Kft. termékeit is jutalmazták. A Terrán Generon napelemes tetőcserépről hamnarosan külön interjúval is beszámolunk: a magyar fejlesztésű termékről a vállalat vezérigazgatójával, Gódi Attilával beszélgetett lapunk. A Sika Shönox Renotex 3D high-tech aljzatkiegyenlítő rendszeréről pedig itt olvashatnak további információkat.

 

A képre kattintva galéria nyílik (Fotók: Kincses Péter)

 

Az eseményen részvevő iparági szereplők látványos standokkal képviseltették magukat, melyekről fotógalériával számolunk be. Ezzel együtt több meghatározó vállalatot is megkérdeztünk arról, hogy hogyan készültek az év építőipari eseményére, valamint arról is, hogy milyenek voltak a tapasztalataik.

 

A munkaerőhiányra a gyártók is tudnak reagálni

Az építési alapanyagokat több hazai gyárában is előállító Leier Hungária Kft. ügyvezetője, Komlósi Andor lapunknak kifejtette: az idei Construmán a cég célja a legégetőbb építőipari probléma, a munkaerőhiány enyhítése volt.

 

 

„Egy gyártó erre a helyzetre úgy tud reagálni, hogy minél inkább magasabb készültségű termékeket szállít az építkezésekre. Olyan építőanyagokat, amelyeknek a kivitelezés helyszínén minél kevesebb élőmunkaigénye van” – mutatott rá. Hozzátette:

„Gyártóként igyekszünk a termékeket úgy előkészíteni, hogy a kivitelezők fejével gondolkodva minél egyszerűbben lehessen építeni és ennek eredményeként minél jobb minőségű szerkezetek jöjjenek létre.”

 

A Mapei a Construmán is kiemelten kezelte a szakembereket

 

 

A Mapei Kft. standja 5 év után újra elnyerte a legszebb kiállítótérnek járó elismerést . A vállalat nyilatkozatából kiderült: a Construmán is kiemelt figyelmet fordítottak a szakemberekre, akiknek szaktanácsadást nyújtottak. Az ezen a területen számos kezdeményezést támogató Mapei többek között évente átadja a Mesterek Mestere díjat is.

 

Az érdeklődés és a forgalom is nagy volt az idei expón

 

 

A Wellis Kft. két külön standon mutatta be a magyar cég által előállított jacuzzikat és szaunákat, illetve a vállalat szaniter termékeit, összesen mintegy 400 négyzetméteren. Soós-Reibl Nikolett, a dabasi központját folyamatosan fejlesztő cég marketingvezetőjének elmondása szerint a Construmán a Wellis forgalma megfelelt a cég minden elvárásának.

A Sika Hungária Kft. elsősorban a hétköznapokban hasznos termékekkel volt jelen idén a Construmán:

  • kartusos kiszerelésű ragasztókkal,
  • extrém körülmények között is teljesítő hézagtömítők tömítőanyagokkal,
  • illetve a közösségi tereken át az erkélyeken, garázsokban, műhelyekben használható Sikafloor padlórendszerrel és vízszigetelő habarcsokkal.

A cég ezzel együtt több új termékét is bemutatta, melyeket nagy érdeklődés övezett – derült ki sajtótájékoztatójukból. Külön kiemelték még, hogy a Construmán is díjjal elismert Sika Shönox Renotex 3D is nagy figyelmet kapott.

 

 

Galéria

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

Schönox Renotex leaflet

(application/pdf)

751.04 kb

HelyikiállításMapei Kft.ConstrumaTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.Leier Hungária Kft.Sika Hungária Kft.