2024.03.29, Péntek
Újabb irodaházat vehettek használatba Budán
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb irodaházat vehettek használatba Budán

magyarepitok.hu

2019.05.10. 10:24

A Lokomotív Ház négy épülete az irodák mellett speciális raktárteret, üzlethelységeket, és elektromos töltőállomást is kínál; a különlegességét egy felújított gőzmozdony adja.

Hirdetés

A közel két éve megkezdődött felújítási munkálatok májusban befejeződnek a budapesti Lokomotív Házban. Az ingatlanfejlesztő Bonemo Kft. által kialakított irodaházban egy sajtóreggelivel ünnepelték az épületegyüttes újjászületését.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Az irodaháztól függetlenül is működtehető helyiségek

Az Újbudán fekvő Lokomotív Ház négy, jellegében különböző épületet, valamint négy hangárt foglal magába. Kialakításából adódóan B kategóriás irodákat, valamint raktárakat egyaránt kínál bérletre a Budafoki út-Galvani utca sarkán elhelyezkedő ingatlan.

Az irodapark bérbe adható területe összesen 17 ezer négyzetméter, emellett egy 300 férőhelyes parkolóval is rendelkezik.

A sajtóreggelin kiderült, a D épület speciális raktárfunkciókkal bír: a 15 méter belmagasságú acélszerkezetű épületben 1100 eur raklapnyi árut tudnak elhelyezni. A Lokomotív Ház raktárbérlőknek targonca szolgáltatást is nyújt. A B épület földszinti részét az utca felé megnyitva üzlethelységeknek alakítottak ki teret. Ezek a Galvani utca felől is megközelíthetők, így az épület működésétől függetlenül is használhatók.


A régi iparvágányok ihlették a nevet

A XI. kerületi épület 1939-ben épült a főváros akkori egyik legmodernebb lepárló üzemeként, a Julius Meinl hozta létre. Később állami tulajdonba került, és kávépörkölőként, majd csokigyárként is működött. A rendszerváltás után iroda- és raktártérként használták, 2016-ig Elba-házként szerepelt a köztudatban. A Buildton Kft. 2016-ban vásárolta meg, és 2017-ben kezdte meg a felújítását.

A Lokomotív Ház nem véletlenül kapta a nevét, korábban iparvágányok szelték át a területét. Ezt megerősítve

az udvar Galvani utcára néző részén egy felújított régi gőzmozdonyt is elhelyeztek, mely az utcáról is látható a járókelők számára.


Ezeket a fejlesztéseket kapta az ingatlan

A most záruló munkálatokban a Buildton Kft. az alábbi munkákat vitte véghez:

  • a komplexum a beázások megszüntetése érdekében mindenhol új szigetelést kapott, és a vízelvezető rendszereket felújították;
  • az energiahatékonyság érdekében négy új kazánnal és automata árnyékoló rendszerrel látták el az épületeket, lecserélték a nyílászárókat, a teljes gépészet cserére került;
  • rendbe tették a villámvédelmet, akárcsak az elektromos hálózatot, valamint az ivóvíz és szennyvízhálózatot;
  • kialakították a szelektív hilladékgyűjtés rendszerét;
  • elektromos autók számára töltőhelyet építettek;
  • mindezek mellett biciklitároló, zuhanyzó, kávézó szolgálja a munkavállalókat.

A leglátványosabb átalakuláson az udvar ment át: az aszfaltburkolatot térkővel váltották, emellett parkosítás is történt. A felújításoknak néhány eleme még zajlik, többek közt az A épületben egy étterem jön létre.
 

Akár 30 százalékos kedvezmény is nyerhető

Az esemény egyik célja az irodapark bemutatása volt, ugyanakkor a még bérbe adásra váró területek promócióját is szolgálta a sajtóreggeli. Az elhangzottak szerint az önállóan megközelíthető B épület jelenleg még teljesen szabad.

A négyszintes épület szintenként 600 négyzetméteres területtel bír.

A Lokomotív Ház annak a partnerének, aki 2019 szeptember végéig egy ötéves szerződést kötő bérlőt hoz a B épületbe a mostani állapotra vonatkozóan, 30 százalékos kedvezményt kínál az éves bérleti díjból.

Galéria

HelyiÚjbudairodaraktárBuildton Kft.Lokomotiv Ház