2024.03.28, Csütörtök
A magyar Ibizán tartják a nyár legnagyobb sportfesztiválját
Lupa Beach (minimatine.hu)

A magyar Ibizán tartják a nyár legnagyobb sportfesztiválját

MTI

2019.06.05. 13:26

Az eseményen jelentős szerepet kapnak olyan hagyományos teremsportok, mint a harcművészetek és a küzdősportok, továbbá a szellemi sportok, amelyek ezúttal a szabadban, strandkörnyezetben művelhetők.

Hirdetés

Több mint negyven sportág 2500 versenyzőjének részvételével rendezik meg június 20.-23. között a nyár legnagyobb magyarországi sportfesztiválját a Lupa Beach-en.

A Beach Sports Festival 2019 sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták: a strandsportágak országos, regionális bajnokságait, valamint a hagyományosan zárt terekhez kötött sportok ez alkalomra kiírt versenyeit rendezik meg, emellett bemutatkoznak a jövő sportjai is.

Bóné Zoltán versenyigazgató hangsúlyozta: a strandolókat és a kísérőket is szeretnék aktív sportolásra rábírni. Kifejtette, jelentős szerepet kapnak olyan hagyományos teremsportok, mint a harcművészetek és a küzdősportok, továbbá a szellemi sportok, amelyek ezúttal a szabadban, strandkörnyezetben űzhetők.


Röplabda, karate és búvárúszás is lesz a fesztiválon

A multisport-fesztiválon egyebek mellett lesz strandröplabda, strandfoci, vízikosárlabda, búvárúszás, wakeboard, kajakpóló, szumó, karate, kempo, darts, sporthorgászat, valamint E-sportok és számos technikai sportág, bemutatóként pedig aerobik és pétanque is.

A szervezők kiemelték: a programsorozatot a kolumbiai nagykövetség által támogatott salsa est színesíti, továbbá olimpiai és világbajnok kajak-kenusok, illetve válogatott férfi és női jégkorongozók küzdenek meg sárkányhajóba ülve egymással, megfelelő időjárási viszonyok esetén pedig különleges légibemutatóra is sor kerül.

HelyisportfesztiválLupa-tó