2024.04.20, Szombat
Felújították az óbudai Holdudvar parkot
Fotók: MTI

Felújították az óbudai Holdudvar parkot

MTI

2019.06.25. 10:48

A park revitalizációjával eggyel több budapesti helyszínt találhatnak a pozitív közösségi élményekre vágyók.

Hirdetés

A Holdudvar parkban egy, a korábbinál nagyobb és sokoldalúbb játszóteret alakítottak ki a tér sajátosságát adó dombok között, emellett futókört, sportkertet, pihenősétányt, és kerékpártároló szigetet is találhatnak az ide látogatók.

Az óbudai Holdudvar park revitalizációjával eggyel több budapesti helyszínt találhatnak a pozitív közösségi élményekre vágyó helyi polgárok - mondta Tarlós István, főpolgármester, a helyszínen tartott avatóünnepségen. 

 

A főpolgármester emlékeztetett, az úgynevezett TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázatokon a fővárosi és kerületi önkormányzatok a helyi lakókkal együttműködve igyekeznek megvalósítani fejlesztéseiket. Ez az egyik biztosítéka annak, hogy a közösségi terek megújítása valós igényekre épülhessen, a városlakókban pedig felelősségteljes, tulajdonosi szemlélet alakuljon.

Kiemelte, egy város élhetősége nagy mértékben múlik közterületei minőségén.

"Ott jó élni, ahol az utcák sétára csábítanak, ahol karaktere van az épített és a természeti környezetnek"

- fogalmazott.

 

A Holdudvar Park megújítását a főváros 449 millió forinttal, Óbuda-Békásmegyer pedig 300 millió forinttal támogatta. A főváros társfinanszírozásával és a helyiek bevonásával megvalósuló projektben Óbuda egyik legjobb szigete újult meg és vált egy olyan agorává, ahova jó lesz baráti-, családi találkozókat szervezni.

A park tervezéskor a környéken lakó több mint 200 kutyatulajdonosra is gondoltak, akik az esti órákban póráz nélkül sétáltathatják állataikat a nekik fenntartott területen.

HelyiBudapestÓbudaközpark