2024.07.22, Hétfő
Negyvenéves a Kaláka Fesztivál
programturizmus.hu

Negyvenéves a Kaláka Fesztivál

mti.hu

2019.06.17. 17:08

A koncertek mellett kiállításokkal és irodalmi eseményekkel is várják a közönséget.

Negyvenedik alkalommal rendezik meg idén a Kaláka Fesztivált, az egri Érsekkertben június 27. és 30. között.

"A Diósgyőri vár adott otthont először a nagyszabású rendezvénynek, amelyet akkor nemzetközi folkfesztiválok mintájára szervezett meg a Kaláka együttes" - idézte fel Gryllus Dániel zeneszerző, a zenekar vezetője az M1 aktuális csatorna pénteki adásában. "A programsorozatot a Diósgyőri vár felújítása miatt az egri várba költöztették" - tette hozzá. 

A renoválási munkák miatt, idén az Érsekkert ad otthont a háromnapos rendezvénynek, amelyet a koncertek mellett kiállítások, irodalmi események és számos gyerekkoncert, bábszínházi előadás és játékprogram is fűszerez.

A meghívott vendégek között lesz a Muzsikás, a KFT, Szabó Balázs Bandája, Szalóki Ági Karády-műsorával érkezik, de fellép a Ripoff Raskolnikov Band, Tompos Kátya és Takáts Eszter is.

Az idén fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Kaláka együttes Huzella Péterrel és Mikó Istvánnal kiegészülve ad nagyszabású koncertet. A fesztiválhoz kapcsolódik egy budapesti Jankovics Marcell-kiállítás is, ahol a művész magyar népmesék ihlette rajzait láthatja a közönség. Emellett egy iskolai rajzpályázat kiállítása is megtekinthető lesz, amelynek kiírására a gyerekek a Kaláka által is megénekelt versek illusztrációival nevezhettek. A részletes program a fesztivál honlapján érhető el.

HelyiEgerfesztiválszabadidő