2024.04.22, Hétfő
Sikeres volt a magyar Ibizán megrendezett sportfesztivál
ilovedunakanyar.hu

Sikeres volt a magyar Ibizán megrendezett sportfesztivál

MTI

2019.06.24. 16:28

A versenyeken túl látványos bemutatókat láthattunk, például a jégkorongozó aranygeneráció tagjai, valamint kajak-kenu, vízilabda olimpiai és világbajnokaink vegyes csapatai küzdöttek egymással sárkányhajó versenyen.

Hirdetés

Több mint 40 sportág kétezer versenyzője és sok érdeklődő vett részt a hétvégén a nyár legnagyobb sportfesztiválján a Lupa Beachen. A Beach Sports Festival (BSF2019) keretében a strandsportágak országos és regionális bajnokságait is megrendezték.

A rendezvényen a hagyományosan zárt terekhez kötött sportok ez alkalomra kiírt versenyeit is lebonyolították, valamint jelentős szerepet kaptak a harcművészetek és a szellemi sportok is - adtak tájékoztatást a szervezők.

A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő számítógépes játékok strandrahozatalával, az e-sportoló játékosok fizikai sportokba vonásával a középiskolai e-sport triatlon országos bajnokság döntője fontos része lett a programnak.

"Magyarországon még nem rendeztek a mostanihoz hasonló fesztivált. A versenyeken túl látványos bemutatókat láthattunk, például a jégkorongozó aranygeneráció tagjai, valamint kajak-kenu, vízilabda olimpiai és világbajnokaink vegyes csapatai küzdöttek  egymással sárkányhajó versenyen"- mondta Bóné Zoltán, a Beach Sports Festival versenyigazgatója.

Érdekes színfoltja volt a nyári sportbajnokságoknak a Kolumbia nagykövetségével együttműködve szervezett salsa táncest, melyen hat ország nagykövete és diplomatái tanulták meg a dél-amerikai tánc alaplépéseit. Az estet megelőzően Bóné Zoltán Belgium, Japán, Kolumbia, Libanon, Marokkó, Mexikó nagyköveteinek, valamint további nagykövetségek diplomatáinak tartott tájékoztatót a szeptember 13-15-én Budapesten megrendezendő World Urban Games multisport rendezvényről, egyben felkérte őket, hogy népszerűsítsék a versenyt hazájukban, hogy minél több sportoló részt vehessen az eseményen.

HelyiBudapestsportfesztivál