2024.05.02, Csütörtök
Újítást vezetett be a fővárosi állatkert
Illusztráció

Újítást vezetett be a fővárosi állatkert

MTI

2019.07.07. 08:15

A látogatónak le kell töltenie okostelefonjára a mobilfizetési applikációt, ki kell választania a megfelelő belépőjegyet és nincs más dolga, mint élvezni a gyors és készpénzmentes fizetés előnyeit.

Hirdetés

Már mobilfizetéssel is lehet jegyet váltani a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Nemzeti Mobilfizetési (NM) Zrt. applikációjával - jelentették be Budapesten, az állatkertben tartott sajtótájékoztatón.

Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója kiemelte: a mobilfizetéssel megvásárolt  belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége, annyit fizet a felhasználó, mint amennyit a pénztárnál kellene.

Közel két hónapos tesztidőszak után, július elseje óta lehet az állatkerti belépőt mobilfizetéssel megvenni.

Persányi Miklós hozzátette: a mobilfizetéssel elérhető digitalizált jegy környezetbarát és igazítható a folyamatosan bővülő attrakciókhoz is. Az új megoldást kiemelt jelentőségűnek nevezte, hiszen az állatkert az ország egyik leglátogatottabb nevezetessége, évi egymillió látogatóval, akiknek így kényelmesebb és gyorsabb lett a jegyváltás.


Folyamatosan bővül és fejlődik az állatkert

Hamarosan az idei félmilliomodik látogatót köszöntik, a nagyjából két év múlva elkészülő fejlesztésekkel még több látogatójuk lesz - jelezte a főigazgató. A közönséget újabb és újabb érdekességekkel várják: a Cápasuliba nemrég érkeztek új cápák, sok kisállat cseperedik, nemrégiben a flamingóknál kelt ki 15 fióka, de van kiselefánt, gorilla és orangután kölyök is - sorolta Persányi Miklós.

Veres Mihály, az NM Zrt. vezérigazgatója elmondta: a látogatónak le kell töltenie okostelefonjára a mobilfizetési applikációt, ki kell választania a megfelelő belépőjegyet és nincs más dolga, mint élvezni a gyors és készpénzmentes fizetés előnyeit. A megvásárolt belépőket elegendő telefonon bemutatni - ismertette a vezérigazgató.

HelyiBudapestállatkertapplikáció