2021.01.24, Vasárnap

Hirdetés

Fejlődik az oktatás Zsámbékon
zsambekinfo.hu

Fejlődik az oktatás Zsámbékon

magyarepitok.hu

2019.07.24. 13:24

A Magyar Építő és a Fejér B.Á.L. munkájának köszönhetően az oktatási intézményben korszerűsítik többek közt a tornatermet, megújítják az épület körüli utakat és a teljes belső udvart rekonstruálják.

Hirdetés

A zsámbéki Zichy-kastély felújításának befejező ütemét kezdi el a Magyar Építő Zrt. és Fejér B.Á.L. Zrt. mintegy 345 millió forint értékben – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Az iskolafejlesztés korábbi üteme szintén a Magyar Építő és a Fejér B.Á.L. munkájával valósult meg. A létesítmény rendeltetése a jelenlegi használatnak megfelelően továbbra is oktatási épület lesz. A meglévő beépített terület több mint 3500 négyzetméter, az újjáépítés pedig összesen mintegy 2650 négyzetméternyi területet érint.

A kivitelezés magába foglalja többek közt:

  • az iskola főbejárati beléptető rendszerének kiépítését,
  • az épület körüli utak és járdák, valamint a tűzoltósági felvonulási út elkészítését,
  • a belső udvar teljes rekonstrukcióját közművekkel együtt,
  • a környezetrendezést és növénytelepítést a belső és külső udvar részekben,
  • valamint az udvari öntözőrendszer kiépítését.

A fejlesztés ezen kívül tartalmazza a nyugati szárny teraszának és lépcsőinek megépítését a régészeti bemutatótérrel együtt. Megvalósul továbbá a fizikaterem kísérleti asztalainak elektromos ellátása, a padok elektromos csatlakozásának kiépítése.

A tornaterem feletti lapostetőn fotovoltaikus paneleket helyeznek el, valamint a tornateremnél térelhatároló harmonikaajtókat építenek be. A beruházás részeként megtörténik a teljes tornatermi sporttechnológia felszerelése és beépítése, valamint az épület audiorendszerének kialakítása is. A létesítmény északi szárnyában pedig liftet szerelnek be.

HelyiMagyar Építő ZrtZsámbékiskolafelújításoktatási beruházásFejér-B.Á.L. Zrt.