2024.04.25, Csütörtök
Tetőn kialakított sportpályát is kap a váci iskola
karolinavac.hu

Tetőn kialakított sportpályát is kap a váci iskola

magyarepitok.hu

2019.07.11. 11:02

A fejlesztés részeként többek közt zeneoktatásra alkalmas termeket, logopédiai fejlesztő szobát, sportudvart és könyvtárat is kialakítanak.

Hirdetés

Elkezdődhet a Karolina Katolikus Általános Iskola bővítésének tervezése Vácon a tervező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházás keretében műemléki területi védelem alatt álló övezetben, a meglévő oktatási épületállománnyal és Karolina kápolna épületével egy komplex intézményt hoznak létre, amely 2x8 osztályos általános iskolaként és kiemelt zenei oktatásra épülő zene- és kórusiskolaként funkcionál majd. A projekt részeként a Püspöki Nagyboldogasszony Székesegyház karzatának átépítését is tervezik.

Jelenleg az intézmény az összes szintterületet figyelembe véve 2600 négyzetmétert foglal magába, ennek teljes egészét érinti majd az átalakítás és felújítás. Az újonnan építendő terület összesen 4900 négyzetmétert jelent.

A projekt keretében tetőkert és tetőterasz is készül, valamint egy sportpályát is kialakítanak a tetőn.


Hangsúlyot szerepet kap a zeneokatási termek kialakítása

A fejlesztés részeként az intézmény új épületszárnyat kap, valamint teljes korszerűsítésen esik át a meglévő épület is. A korszerűsítés tartalmazza az oktatási és egyéb funkciók szükség szerinti kialakítását. Ezek közt aula, szak- és csoporttermeket, logopédiai foglalkoztató és fejlesztő szobát, iskolapszichológusi szobát, tornateremet, tornaszobát és sportudvart, illetve könyvtárat is kialakítanak.

Az intézményben kiemelet figyelmet fordítanak a zenei oktatásra, emiatt számos terem létesül ennek az igénynek a kiszolgálására:

  • egy 150 - 200 m2-es kórusterem,
  • hat darab 9-10 m2-es terem,
  • négy darab 12 m2-es hangszeres terem, ebből egy logopédiai foglalkoztató és fejlesztő szoba is, egy pedig iskolapszichológusi szoba is egyben,
  • négy darab 30 m2-es hangszeres terem, amik egyúttal csoportszobák is,
  • egy 30 m2 -es hangszeres terem (két zongorás terem)
  • egy 40 m2-es földszinti terem az ütőhangszereknek.

A projekt részét képezi a Székesegyház karzatának alkalmassá tétele egyházi és iskolai kórusok fogadására. A meglévő kápolnaépület felújítása pedig 500 négyzetméternyi területet érint.

HelyiVáciskolaépítésiskolafelújításoktatási beruházásáltalános iskola