2024.04.20, Szombat
Korszerű szabadstrandok épülnek a Dunakanyarban
mti.hu

Korszerű szabadstrandok épülnek a Dunakanyarban

mti.hu

2019.08.05. 09:17

A zöldfelületek mellett szabadtéri színpadot is kialakítottak és a burkolatokat is lecserélték.

Hirdetés

Idén nyáron a dunakanyari strandok nagy részét újítják fel, az elsőként elkészült a verőcei strandot már át is adták. A továbbiakban a nagymarosi, majd a zebegényi kerül sorra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Verőcén.

Grauszmann György, Verőce polgármestere elmondta, a település a Kisfaludy-program keretében elnyert 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újította fel a területet. A program célja, hogy mindenkinek modern és korszerű körülményeket biztosítson a strandoláshoz.

A program részeként továbbá:

  • zöldfelületek létesítettek,
  • szabadtéri színpadot alakítottak ki,
  • lecserélték a burkolatokat,
  • új közvilágítást és kerékpártárolót kapott a létesítmény,
  • illetve kiépült egy térfigyelő rendszer is.

 

A szálláshelyek és a turisztikai látványosságok is korszerűsítve lesznek

A megújult strand családbarát és megtalálható benne minden, ami ahhoz kell, hogy a család különböző generációi is jól és biztonságban érezhessék magukat. Ilyen például a pelenkázó, az árnyékolók, a strandröplabdapálya és szabadtéri kondipark is.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben a Kisfaludy-program keretében egyre több szálláshely is megújult. Ezek mellett pedig egyre több turisztikai látványosság is megépül. Ilyenek többek között a megújuló turistaházakat, az épülő bicikliutak és a börzsönyi kisvasút.

HelyiturizmusStrandközterekszálláshely