2024.06.15, Szombat
Új sportcsarnok épül a budai Hegyvidéken
illusztráció

Új sportcsarnok épül a budai Hegyvidéken

magyarepitok.hu

2019.08.23. 10:35

A Szent János Kórház szomszédságában egy háromszintes parkolóházzal együtt jön létre a csarnok, a két épület között közvetlen átjárás lesz.

A fővárosi 12. kerület önkormányzata ajánlati felhívást tett közzé egy a Kútvölgyi úton építendő parkolóház és sportcsarnok megtervezésére. A megadott két helyrajzi szám alapján a létesítmények a Kútvölgyi út és a Szilágyi Erzsébet fasor által határolt háromszög alakú, zöld területen létesülnek, a Szent János Kórház közelében.

A sportcsarnok küzdőtere az alábbi funkciókat látja majd el: legalább 1 darab kézilabda pálya, mely keresztben 2 darab kosárlabda pályára osztható. A hosszanti oldalon négysoros lelátó épül.

A létesítménynek közösségi rendezvények lebonyolítására; junior és senior korúak kiszolgálására és hatékony üzemeltetésre is alkalmasnak kell lennie, alternatív energia felhasználásával.


A mélyalapozást is elő kell készíteni

A hozzávetőlegesen 12 ezer négyzetméteres parkolóházban két szint fedett garázsfelületet és egy szint szabadtéri parkolófelület tervezését kéri megrendelő. Összesen 480 parkolóhely kialakítását írják elő.

A tervezési feladat része egy 6300 négyzetméternyi alapterületet elérő, résfal mélyalapozás szerkezet tervezése is.

A sportcsarnok a parkolóházból közvetlen megközelítést kap. A parkolóház és sportcsarnok között teljes és akadálymentes közlekedési rend kialakítását írja elő a közbeszerzés szövege.

HelyisportcsarnokparkolóksportberuházásokHegyvidéktervezés