2024.04.19, Péntek
Új fejlesztést adtak át a százhalombattai vasúton
NIF Zrt. (Korábbi felvétel a beruházásról)

Új fejlesztést adtak át a százhalombattai vasúton

nif.hu, magyarepitok.hu

2019.09.05. 10:34

A Mészáros és Mészáros, illetve a Vasútépítők elkészült a megálló új gyalogos átjárójával melyen keresztül biztonságosan közelíthetőek meg a peronok.

Hirdetés

Kialakult a százhalombattai állomás végleges vágányelrendezése és megtörtént az ideiglenes forgalomba helyezés is – számol be közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). A százhalombattai alprojektnek a gyalogos aluljáró kiépítése fontos eleme volt, mivel a megújult állomást így használhatják majd biztonságosan az utasok.

 

Több, mint 10 kilométernyi újépítésű pálya is része a projektnek

A most elkészült részfeladat a Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti 15,7 km hosszú szakasz fejlesztésének része, melyet a Mészáros és Mészáros Kft., illetve a Vasútépítők Kft. konzorciuma valósít meg. A beruházásban 11,4 km hosszan teljesen új nyomvonalon épül ki a kétvágányú vasúti pálya, és a felsővezetéki rendszer is átépítésre kerül. Emellett egy másik fejlezstés az európai ECTS2 rendszerrel teszi kompattibilissé a a szakaszt.

A projekt egy másik elővárosi vasúti projektet követ, melyben Kelenföld és Százhalombatta között a V-Híd Zrt. és az A-Híd Zrt konzorciuma vállalt el fontos munkálatokat.

Most Százhalombatta állomás vágányhálózatát szintén átépítik, többek között

  • akadálymentes állomási környezetet alakítanak ki,
  • 55 cm magasságú állomási peronokat létesítenek,
  • aluljárókat, lifteket, illetve új kábelhálózatot is átadnak.

A fejlesztésben emellett még műtárgyak építésére, illetve különszintű vasúti-közúti keresztezések és P+R parkoló kialakítására is sor kerül.

HelyiSzázhalombattaA-Híd Zrt.vasútfejlesztésMészáros és Mészáros Kft.PusztaszabolcsErcsiVasútépítők Kft.V-Híd Építő Zrt.