2024.04.19, Péntek
Szeptember végéig közlekednek a nosztalgia- és retrójáratok Budapesten
programturizmus.hu

Szeptember végéig közlekednek a nosztalgia- és retrójáratok Budapesten

mti

2019.09.02. 09:44

Szeptember végéig közlekednek a nosztalgia- és retrójáratok Budapesten - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

Hirdetés

Mint írják, az elmúlt évek rendszeres nosztalgiaközlekedésének eredményeként a menetrend szerint közlekedő nosztalgiajáratok részévé váltak a főváros őszi programkínálatának.

Szombatonként a világ 10 legszebb villamosvonala közé választott 2-es villamos vonalán az N2-es nosztalgiavillamosról tekinthető meg a világörökségi helyszínként is számon tartott Duna-part.

Vasárnaponként az N19-es nosztalgiavillamossal utazva a budai rakpartról láthatjuk a pesti oldal panorámáját és a budai történelmi fürdők műemlék épületeit; a villamos a Deák Ferenc térről indul, majd a Szent Gellért tértől a 19-es villamos vonalán halad a Katinyi mártírok parkjáig.

Szeptemberben is minden vasárnap a nosztalgiavillamosok mellett a Deák Ferenc térről indulva körjáratként viszi az érdeklődőket az N109-es nosztalgiabusz a Deák Ferenc tér - Erzsébet tér - Budai felső rakpart - Margit híd - Nyugati tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Deák Ferenc tér útvonalon. A vonalon az IK180-as csuklós nosztalgiabusz mellett az IK630-as kabrió busszal is lehet találkozni: a 37 fő utazására is alkalmas, nyitott utastérrel rendelkező autóbusz a múltban is a legnépszerűbb városnéző buszok közé tartozott.

HelyivillamosBKKnosztalgia