2024.04.19, Péntek
Régi irodaházából születik iskola Budán
Képek: Épkar Zrt./Facebook

Régi irodaházából születik iskola Budán

magyarepitok.hu

2019.10.25. 08:20

Az Épkar és a Garage aláírták a szerződést a főváros új oktatási létesítményének kialakítására, mely 350 gyermek, 50 tanár és 10 fős személyzet befogadására lesz alkalmas.

Hirdetés

Legutóbb a tavalyi év végén számoltunk be a Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program új otthonának kialakítására szóló beruházásról. A projekt kivitelezői szerződését kedden az Épkar Zrt.-ből és a Garage Kft.-ből álló konzorcium alá is írta – derül ki az Épkar Facebook-posztjából.

A beruházásra korábban 3,6 milliárd forintot szánt az állam, a tervek szerint a Klebersberg Kunó Általános Iskola és Gimnázium Szabadság utcai helyszínén üzemelő intézmény a szintén fővárosi II. kerületi Völgy utcába költözik. Itt két, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. birtokában álló irodaházat építenek át és bővítenek ki.

 

Így alakulnak át a régi épületek

 

 

Az Épkar és a Garage a két épület legfelső szintjén négy gimnáziumi és egy nyelvi előkészítő termet, valamint három csoportszobát alakít ki. Az első emeleten a felső tagozatosok kapnak négy tantermet, két szaktantermet, illetve egy tantestületi blokkot is építenek. A bejárati szinten fog helyet kapni majd az alsósoknak szánt négy tanterem és a csoportszoba, az iskolai könyvtár, illetve a konyha is.

 

Új tornatermet és parkolókat is átadnak

Ezzel együtt új 500 tornatermet iés egy 100 négyzetméteres szertárat is átadnak majd. Az épületek 350 gyermek, 50 tanár és 10 fős személyzet befogadására lesznek alkalmasak A Völgy utcai telken két új parkolót, valamint a egy új gépjárműbejáratot is létesítenek.

HelyiBudapestII. kerületiskolaépítésiskolafelújításÉpkar Zrt.Garage Ingatlanfejlesztő Kft.