2024.04.20, Szombat
Újabb ingatlanbefektetéseket csábít Budapestre az építőipar lendülete
Fotók: Ingatlan Kerekasztal és Liget Budapest

Újabb ingatlanbefektetéseket csábít Budapestre az építőipar lendülete

magyarepitok.hu

2019.10.10. 10:10

A müncheni EXPO REAL-on olyan óriásfejlesztések képviselték Magyarországot, mint Puskás Aréna, és a Liget Budapest.

Hirdetés

A magyarországi fejlesztési lehetőségek iránt mutatott nemzetközi befektetői érdeklődés a szervezők optimista várakozásait is felülmúlta a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, a müncheni EXPO REAL-on – derül a magyar stand szervezőinek sajtóközleményéből. Az óriáseseményen többek között a Magyar Építő Zrt., a ZÁÉV Zrt., a West Hungária Bau Kft., a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., az Épkar Zrt., a Kész Csoport, a Strabag Csoport, a Market Építő Zrt. és a Bohn Mélyépítő Kft. által kivitelezett projektek is képviselik Magyarországot. A lebonyolítói, tervezői és projektellenőri feladatokat ellátó Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. teljesítménye is megnyilvánult a fejlesztésekben.

 

A komáromi Csillagerőd

 

Új üzleteket kötnek

A nívós szakmai eseményen csaknem 5 milliárd eurónyi projekt bemutatása több potenciális befektetőt, több mint 100 millió eurós új befektetési szándékot és konkrét üzletek előkészítését eredményezte. Az IBM-PLI Global Location Trends 2019 felmérése alapján relációs bontásban Magyarország a világ legjelentősebb működőtőke-befektető országainak legvonzóbb célországai közé került.

 

 

A főváros és a teljes ország bemutatkozott

Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) által szervezett Magyarország-Budapest-standon

  • a kiemelt kormányzati- és önkormányzati fejlesztések,
  • a Budapesten zajló magánberuházások,
  • valamint Debrecen, Kecskemét, Miskolc és Szeged projektjei

is bemutatkoztak a müncheni ingatlanos seregszemlén október 7-9. között.

 

A Puskás Aréna kiemelt figyelmet élvezett

 

 

Tóth Csaba, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) beruházási főigazgatója azt hangsúlyozta: az ingatlanfejlesztési szakkiállításon fontos a már elkészült vagy a közeljövőben elkészülő budapesti projektek bemutatása,

mivel ez a fejlesztők számára is megmutatja a városépítés fontos irányait, mérföldköveit.

Ilyen, Magyarország presztízsét is emelő beruházás a 2019 végére elkészülő új Puskás Aréna, amely Közép-Európa legkorszerűbb és legnagyobb befogadóképességű élményarénája lesz. Mint korábban megírtuk, a nagyszabású projekt fejlesztésének generálkivitelezői munkáit a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. látja el. A szerkezetépítési feladatokat a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. vállalta el, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. pedig az acélszerkezetet készítette és szerelte.

 

A Liget projektjei nagy sikert arattak

 

A Millennium Háza (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: Európa legnagyobb kulturális beruházása ismertségének növelésében nagy szerepe van a szakkiállításnak. A Ligetben több fontos épületet már átadtak, más projektelemek a befejezéshez közelednek, a többinél pedig a terveknek megfelelően, a tervezett ütemben folynak a kivitelezési munkálatok. Lapunk korábban írt:

 

A Néprajzi Múzeum látványterve

Gyorgyevics Benedek a sajtóközleményben kifejtette még: más projektelemek a befejezéshez közelednek, a többinél pedig a terveknek megfelelően, a tervezett ütemben folynak a kivitelezési munkálatok (a magyarepitok.hu korábban beszámolt a Magyar Zene Háza építkezéséről, melyet a Magyar Építő Zrt. valósít meg, illetve a Néprajzi Múzeum impozáns projektjétől is, amin a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciuma dolgozik, miután a mélyépítési munkákat a Market Építő Zrt. és a Bohn Mélyépítő Kft. végezte el).

A Liget Budapest Projekt lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatokat pedig az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végzi el.

A kiállításon a magánszektorból a piac meghatározó ingatlanfejlesztői – Atenor, Forestay Group, Futureal-csoport, Gránit Pólus Csoport, Infogroup, HB Reavis, Horizon Development, Property Market, WING – folyamatban lévő fejlesztéseiket mutatták be.

HelyiMagyar Építő ZrtBudapestWest Hungária Bau Kft.Market Építő Zrt.StrabagZÁÉV Építőipari Zrt.Puskás-stadionÉpkar Zrt.KomáromBohn Mélyépítő Kft.KÉSZ Zrt.Óbuda GroupFőber Zrt.Fertődi Építő Zrt.