2024.03.28, Csütörtök
Márciusban már az M3-as metró középső szakaszán dolgoznak majd
magyarepitok.hu

Márciusban már az M3-as metró középső szakaszán dolgoznak majd

mti

2019.11.28. 10:34

A kivitelező Swietelsky márciusban az Arany János utca és a Ferenciek tere megállóhelyeken kezdi el a korszerűsítést.

Hirdetés

Elkezdődhet az M3-as metróvonal középső szakaszán lévő megállók felújítása, miután szerdán aláírták az erről szóló szerződést - közölte a BKV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.


Három év alatt kell elvégezni a középső szakasz munkáit

A közlemény szerint a szerződés nettó értéke 90,9 milliárd forint, a kivitelező a Swietelsky Építő Kft. lesz, és a teljesítési határidő 2022 vége. 

A középső vonalszakasz rekonstrukciója már a déli szakasz átadása előtt elkezdődik - tették hozzá. A három projektre osztott metrófelújításban a déli, Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon áprilisban kezdődött el a munka: az állomásokat itt a Strabag újítja fel. A már megújított északi szakaszt márciusban adták át, itt hat állomást modernizált a Strabag Építőipari Zrt., az alagutakat és vágányokat pedig a Swietelsky Vasúttechnika Kft. újította fel.


Így ütemezik a munkálatokat

A tervek szerint a középső szakaszon 2020 márciusától az Arany János utca és a Ferenciek tere, 2020 júliusától pedig a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elindul a korszerűsítés.

Az említett megállóhelyeken - az utastérben zajló munkálatok idején - a metrószerelvények megállás nélkül haladnak át.       

A Nyugati pályaudvar és a Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz teljes lezárása a déli szakasz forgalomba helyezése után, 2020 végén várható. A Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítása az utolsó ütemben, 2022-ben valósul meg.

HelyiStrabagközlekedésfejlesztés3-as metróSwietelsky Magyarország Kft.