2021.01.26, Kedd

Hirdetés

Folytatódik Budapest teljes körű csatornázása
Illusztráció / Bernát Benjámin magyarepitok.hu

Folytatódik Budapest teljes körű csatornázása

magyarepitok.hu

2019.11.29. 08:11

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt a Strabag és a Penta munkájával valósul meg.

Hirdetés

A terv szerint halad a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt VII. tender megvalósítása, ezen belül is a gravitációs és nyomott szennyvízcsatornák, szennyvízátemelő-telep kiviteli tervezési és kivitelezési munkáinak elvégzése. A munkálatokat a Strabag Építőipari Zrt. és a Penta Általános Építőipari Kft. konzorciuma végzi több mint 3 milliárd forintból.

A projekt több mint 850 ingatlant érint. A szerződés aláírása 2019 augusztusában történt meg. A konzorciumi tagoknak pedig 15 hónap áll rendelkezésre a kivitelezésre.

A beruházás célja a meglévő, jellemzően lakófunkcióval rendelkező területek szennyvízelvezetését megoldani, elválasztott rendszerű szennyvízcsatornával és a hozzájuk szervesen kapcsolódó átemelő teleppel - Budapest Főváros Önkormányzata a kerületi önkormányzatokkal együttműködve.

 

Csaknem 100%-os lesz Budapest csatornázottsága

Kivitelezési területek: Budapest, III., IV., XI., XII., XVII., XVIII., XXII., és XXIII. kerületek.

Továbbá a Budapest, III., IV., XII., és XXIII. kerületek szennyvízcsatorna építés és XXIII. kerület Orbán utcai szennyvíz átemelő telep kivitelezése a Penta Kft. feladata.

Jelenleg a tervezett átemelő telep helye beépítetlen terület, a környező területekre pedig folyamatban van a szabályozási terv. Az átemelő az Orbán utca és távlatban a Harmónia utca szennyvízét fogja átemelni a már megvalósult Orbánhegyi dűlő meglévő aknájába. A telep kerítéssel körbevett, zöldnövényzettel körbeültetett terület lesz.

A projektnek köszönhetően Budapest csatornázottsága csaknem eléri a 100%-ot.

HelyiBudapestStrabagPenta Általános Építőipari Kft.szennyvíz