2024.03.19, Kedd
A tervek szerint halad a Millenium Gardens irodaház építése
realista.hu

A tervek szerint halad a Millenium Gardens irodaház építése

realista.hu

2019.12.09. 07:46

A 37 ezer négyzetméter bérbeadható területtel megépülő irodaházba mintegy 1,5 év múlva költözhetnek be az első bérlők.

Hirdetés

A TriGranit legújabb budapesti irodafejlesztésén, a Millennium Gardensen folyó munkálatok elérték a földszintet, a munka pedig a föld feletti építési szakasszal folytatódik, amelynek kivitelezését a Bayer Construct Zrt. végzi. A Millenium Gardens irodaház a Millenium City Center befejező fázisaként épül meg.

A 37 ezer négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező és két épületszárnyból álló irodaház bérlőinek több mint 500 parkolóhely, számos elektromosautó-töltőállomás és több mint 200 kerékpártároló áll majd rendelkezésére, valamint környezetbarát zuhanyzókkal felszerelt öltözők is elérhetőek lesznek. Az épület tervezése a „Kiváló” BREEAM-minősítésnek megfelelően zajlott, és azt a FIABCI-díjjal jutalmazott FINTA Studio neve fémjelzi, amely modern építészeti és környezetbarát megoldásokra támaszkodott.

A földszinten található tágas kert alternatív munkavégzési és találkozóhelyként funkcionál majd. A számos kereskedelmi és szolgáltatási egység mellett egy 300 fős prémium kategóriás étterem szolgálja majd ki a felsőbb emeletekről és a közelben található irodákból betérők igényeit.

Az irodaház építkezési munkálatai (realista.hu)


Létrejön a „város a városban”

A több ezer jövőbeli munkahelynek helyet adó Millennium Gardens a közelben található számos kulturális és szabadidőközpontnak, valamint az épületet körülölelő hatalmas zöld területnek és az ahhoz tartozó 1,5 km hosszú sétánynak köszönhetően megvalósítja majd a TriGranit „város a városban” elképzelését. A legnépszerűbb kulturális csomópontokat az irodaépület mellett található MÜPA és Nemzeti Színház alkotják, amelyek szintén a TriGranit fejlesztéseként jöttek létre. A Duna közelsége és a lenyűgöző kilátás is növeli az épület vonzerejét a fővárosi ingatlanpiacon. 

A TriGranit az első projektjeit 1997-ben indította útnak, és mára a dél-pesti irodafolyosó az összes budapesti irodaingatlan mintegy 15-20 %-át teszi ki. Ezen a területen a TriGranit több mint 360 000 négyzetméter bruttó építési területet hozott itt létre.

Az új épület szerkezetépítésének befejezése 2020 harmadik negyedévére várható, az első bérlők pedig az építési munkák lezárulását követően, azaz 2021 második negyedévében költözhetnek be.

HelyiBudapestirodairodaházBayer Construct Kft.