2024.04.25, Csütörtök
Kezdődhet Budapest új sportcsarnokának az építése
Látványterv: origo.hu

Kezdődhet Budapest új sportcsarnokának az építése

pesbuda.hu, rakosmente.hu, magyarepitok.hu

2019.12.20. 15:32

A multifunkcionális sportcsarnok a ZÁÉV Zrt. és az Épkar Zrt. kivitelezésében valósul meg.

Hirdetés

Multifunkcionális sportcsarnok épül a XVII. kerületben, amely egyszerre lesz alkalmas mind a versenysport, mind a tömegsport, valamint egyéb rendezvények befogadására is. A létesítmény megvalósításával kapcsolatos szerződés hatályba léptető nyilatkozatát ünnepélyes keretek között Horváth Tamás polgármester látta el kézjegyével december elején  – derül ki a pestbuda.hu cikkéből.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a multifunkcionális sportcsarnok a ZÁÉV Zrt. és az Épkar Zrt. kivitelezésében valósul meg. Az objektum külső megjelenésében is egyedi, környezettudatos, megújuló energiával működő „zöld” épület lesz, mely a tervek szerint 2021. márciusára fog elkészülni.

Forrás: rakosmente.hu

A beruházás célja, hogy a kertváros számára szükséges sport, oktatási, kulturális és rekreációs funkciók kiszolgálásra alkalmas épületet alakítsanak ki. Az objektum helyet biztosít majd a versenysport mellett a tömegsport, valamint egyéb rendezvények, kongresszusok, kiállítások és koncertek befogadására is.

 

Kulturális és közösségi centrumként is működhet a létesítmény

A küzdőtér három edzőpályaként is funkcionálhat majd, mobil térelhatárolók segítségével. Ezeknek köszönhetően egyszerre akár több testnevelés óra is megvalósítható lesz rajta. A tervezett küzdőtér többek között kézilabda, kosárlabda, röplabda, futsal – palánkos labdarúgás, teremhoki, tollaslabda, asztalitenisz, ritmikus gimnasztika, birkózás, cselgáncs, karate, ökölvívás, súlyemelés, torna, vívás hazai és nemzetközi versenyeinek lebonyolítását teszi lehetővé.

A csarnok különlegességeként a földszinten boulder és alpin falak is helyet kapnak. Lesz külön fitness részleg és edzőterem is, ahol 1700 négyzetméter területet használhatnak a sportolni vágyók.

A létesítmény jellegéből adódóan egyfajta kulturális, közösségi centrumként is funkcionál majd, amely kapcsolódni képes fővárosi, vagy akár országos eseményekhez is.

HelyisportberuházásokZÁÉV Építőipari Zrt.RákosmenteÉpkar Zrt.