2024.04.19, Péntek
Ősszel már beköltözhetnek a lakók az épülő Hubay Gardenbe
Fotók: Dernovics Tamás, Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Ősszel már beköltözhetnek a lakók az épülő Hubay Gardenbe

magyarepitok.hu

2020.02.13. 10:17

A lakótömbök a Grabarics Development fejlesztőcég beruházásában, a Grabarics Kft. kivitelezésével készülnek.

Hirdetés

Félúton jár a szerkezetépítés a Grabarics Kft. által kivitelezett Hubay Garden lakóparkban Budapesten. A projekt sikeréhez a Sika Hungária Kft. alapanyagai és a Peri Kft. zsaluzatai is hozzájárulnak. Legutóbb tavaly augusztusban számoltunk be a projektről, amikor elkészült a pinceszint és felállították az első szintek falait is. Most Karacs László a Grabarics Development Kft. ügyvezető igazgatója számolt be lapunknak a beruházás jelenlegi állapotáról.

A képre kattintva galéria nyílik!

„A kivitelezési munkák a szerkezetépítés szakaszában félúton vannak jelenleg” – nyilatkozta Karacs László. „A pincei átmenő szinten készülnek a tömbök, összesen hat darab, melyből kettő utcai, zártsorú csatlakozással, négy pedig belső, szabadon álló. A tömböket egy nyitott közlekedő folyosó köti össze minden szinten” –ismertette a részleteket az ügyvezető igazgató.

 Kiderült továbbá, hogy a szerkezetépítéssel egyidejűleg folyamatosan megindultak a munkálatok az alsóbb szinteken a gépészeti és villamos alapszerelésekkel, a válaszfalazásokkal, valamint a hőszigetelési munkákkal együtt.

 

Egyre több vállalkozó csatlakozik a beruházáshoz

„A Grabarics Kft. az előre egyeztetett ütemterv szerint végzi a kivitelezési munkákat, továbbá minden területre egyre több ütőképes alvállalkozót, beszállítót von be, akiknek az ütemezésnek megfelelően munkaterületet biztosít” – ismertette Karacs László.

„Egy ingatlanfejlesztés és generálkivitelezés mindig tartogat nehézségeket, problémákat, de ezeken, ahogy azt mindig is tenni szoktuk igyekszünk átlendülni, megoldásokat keresve. Az építkezés jelenleg minden szempontból biztos növekedési pályán van” – számolt be az ügyvezető igazgató.

A házon látványos fejlődés fog végbemenni a közeljövőben. Egymás után épülnek majd a szintek és a beltéri területeken is nagyobb előrelépés várható.

„A jelenlegi ütemezés és terveink szerint 2020 őszére el fogunk készülni az épülettel és ebben az időszakban szeretnénk már a lakókat is beköltöztetni. Minden munkatársunk ezen fog dolgozni teljes erőbedobással” – tette hozzá Karacs László.

 

A cégvezető szerint egyedülállónak minősül a projekt

„Ez egy cégcsoporton belüli beruházás” - ismertette lapunknak tavaly tavasszal Karacs László.

A megközelítőleg 3000 négyzetméteres telken 60 lakás, kettő üzlethelyiség, tárolók és parkolók készülnek.

Az ügyvezető igazgató szavaiból kiderült, hogy a lakótömbök földszint plusz három emeletet képeznek. A lakóparkot kertekkel tagolják majd. „Úgy gondolom, egyedülállónak mondható a projekt. A telekadottságok támogatták az elképzeléseinket” - tette hozzá Karacs László.

Az épületben a földszinti lakások kertre nézők, az emeleti lakások pedig erkélyekkel illetve teraszokkal rendelkeznek. Emellett az összefüggően elhelyezkedő pinceszinten mélygarázs és tároló helyiségek szolgálják majd a lakók kényelmét. A lakások méretei 33-77 négyzetméter közöttiek és változó szobaszámmal rendelkeznek.

Galéria

HelyiBudapestlakóparkGrabarics Kft.Sika Hungária Kft.Peri Kft.