2024.03.28, Csütörtök
M1: már zajlik a fejlesztés Bicske és Herceghalom térségében
Illusztráció / Bernát Benjámin magyarepitok.hu

M1: már zajlik a fejlesztés Bicske és Herceghalom térségében

magyarepitok.hu

2020.03.03. 13:24

A projekt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában jön létre.

Hirdetés

Megkezdődtek a felújítási munkálatok az M1-es autópályán, a herceghalmi felhajtó és a bicskei csomópont környezetében. A minden eddiginél nagyobb volumenű helyreállítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában folytatódik tovább. Ahogy azt már korábban megírtuk a Budapest-Bécs összeköttetés magyar részét biztosító sztrádát összesen 71 kilométer hosszan újítják fel, több mint bruttó 22 milliárd forint értékben.

A munkák idei első ütemében a szakemberek a leállósávot újítják fel az autópálya Győr felé vezető oldalán, elsőként a zsámbéki pihenő és a bicskei csomópont környezetében. A munkavégzés ideje alatt az érintett szakaszon lezárják a leállósávot és sebességkorlátozást vezetnek be.

 

Az autósoknak érdemes indulás előtt tájékozódni

A 28-as és 31-es kilométerszelvények közötti, valamint a 38-as kilométerszelvény környezetében végzett munkák ideje alatt az autópálya Győr felé vezető oldalán az autósok a leállósáv zárása mellett, két szűkített sávon haladhatnak. A munkaterület környezetében 80 km/órás sebességkorlátozást és a teherautóknak előzési tilalmat vezetnek be. A kiépített terelés mellett napközben mozgó korlátozásra is készülnie kell az autósoknak, ezeken a szakaszokon átmenetileg egy forgalmi sávra szűkül majd a forgalom.

A sofőröknek ajánlott indulás előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A közlekedőket az autópályák fölött található digitális kijelzőkön, vagyis változtatható jelzésképű táblákon is előre tájékoztatják majd a korlátozásokról, esetleges torlódásokról.

HelyiútépítésM1-es autópályaMagyar Közút Nonprofit Zrt.