2024.04.19, Péntek
Átadták a gazdagréti tanuszodát
MTI/Illyés Tibor

Átadták a gazdagréti tanuszodát

mti, magyarepitok.hu

2021.06.22. 07:31

A Laterex a fővárosi XI. kerületben építette fel az új komplexumot.

Hirdetés

A második uszodát adta át a Laterex Építő Zrt. egy nap: mint megírtuk, délelőtt a Veszprémi Sportuszodát (a VEMÉV-SZER Kft.-vel konzorciumban), ezt követően pedig a Gazdagréti Tanuszodát. A fővárosi XI. kerület új sport- és szabadidőközpontját nettó egymilliárd forintos forrásból alakították ki.

Az 1300 négyzetméteres, 80 fő befogadására alkalmas, két tanmedencés gazdagréti tanuszoda makoveczi ihletésű organikus stílusban készült el.

Míg a kisebbik tanmedence 10x6, addig a nagyobbik medence 25x15 méter hosszú, melyből a nagyobbik medence közel 2 méter mély. A monolitikus hatású épület jól illeszkedik a városias környezetbe. A tető a bejárati homlokzat felett emelkedő ívben tör fel, amely mögött a gépészeti egységek helyezkednek el. A különleges kialakítású tetőforma nem véletlen, feladata, hogy „elrejtse” a padlástér gépészeti elemeit.

 

Az oktatás fontos része az úszás

A létesítmény átadóján Gyulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: ahhoz, hogy a magyar úszósport nemzetközi sikereinek lehetősége hosszú távon biztosított legyen, szükséges, hogy mindenki sportolhasson, aki akar.

A tárcavezető ezért helyes célkitűzésnek nevezte, hogy járásonként vagy legalábbis járásnyira mindenkitől legyen tanuszoda, és minden gyermeknek legyen lehetősége az iskolai oktatás keretében sportolni.

 

Olimipai sportoló úszóiskolája segíti majd a tanulni vágyókat

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője a megvalósult beruházást méltatva a többi között arról beszélt,

hogy a kerület 435 négyzetméter vízfelülettel gazdagodott.

Kitért arra: kiemelten fontos, hogy minden magyar gyermek megtanuljon úszni. Megjegyezte, évente 150-200 ember fullad vízbe Magyarországon. Közlése szerint a keddtől már sportolni vágyókat fogadó intézmény oktatási feladataiban Darnyi Tamás olimpiai bajnok úszóiskolája is szerepet kap.

HelyiBudapestuszodaLaterex Építő Zrt.Újbudatanuszoda