2024.04.27, Szombat
Az új sportközpontjához kapcsolódva egy új mentőállomást is nyert Buda
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Az új sportközpontjához kapcsolódva egy új mentőállomást is nyert Buda

magyarepitok.hu

2023.10.28. 09:00

A korábbi Csörsz utcai leromlott állapotú épületet a Testnevelési Egyetem kampuszfejlesztése keretében újították fel.

Hirdetés

 Az ország egyik legnagyobb és talán legszebb mentőállomása lett az Országos Mentőszolgálat Budai Mentőállomása, a felújítást összehangolták a Testnevelési Egyetem bővítésével. A XII. kerületi Alkotás úti beruházás 2,5 milliárd forint kormányzati forrásból valósult meg.

A korábban a Csörsz utcában üzemelő mentőállomást 2022 novemberében költöztették a Testnevelési Egyetem kampuszára, mert az egyetemi fejlesztés újabb fázisába lépett és az építkezés érintette a mentősök munkaállomásának környezetét is. Ahogy a Testnevelési Egyetem multicsarnoka, úgy a mentőállomás épülete is a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésében készült.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

A Koltai Jenő Sportközpont építése során a budai mentőállomás kiemelkedő színvonalú lett a gépészettől a pihenőhelyek kialakításán át a garázsig, az épületet a legmodernebb technikával szerelték fel. A mentőállomás alapterülete 1800 négyzetméter lett, ami duplája a korábbinak, és nyolc mentőegység teljesít benne szolgálatot.

 

 

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az átadón azt mondta: ez nemcsak egy mentőállomás, itt minden adott, hogy a mentők két riasztás között feltöltődjenek, ami rövid időt jelent, hiszen a főváros egyik legforgalmasabb mentőállomása a budai - fogalmazott. Hozzátette: az elmúlt húsz évben több mint félmillió emberen segítettek a budai állomás munkatársai.

 

 

Az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb mentőállomása jött létre, s külön öröm, hogy gyorsan, összehangoltan zajlott az átépítés és kreatív megoldások születtek – erről beszélt az átadón Bidló Judit, a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a felújítással minden olyan igény megvalósult, amellyel a mentési munka a legmagasabb színvonalon végezhető.

Galéria

HelyiBudapestmentőállomásZÁÉV Építőipari Zrt.Országos Mentőszolgálat