2024.07.20, Szombat
Jelentős útépítéssorozat várható a következő években Dunakeszin
Bernát Benjámin/magyarepitok.hu (illusztráció)

Jelentős útépítéssorozat várható a következő években Dunakeszin

magyarepitok.hu

2020.03.11. 08:04

Az agglomerációs városban összesen 6 milliárd forint értékben terveznek mélyépítési fejlesztéseket az elkövetkező 5 évben.

Infrastruktúrafejlesztési keretszerződésre írt ki pályázatot a dunakeszi önkormányzat: a Budapesttől északkeletre fekvő városban az elkövetkező években számos jelentős építkezésre lehet számítani – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A mintegy 44 ezer fős Dunakeszi a főváros vonzáskörzetének egyik fontos települése, ahová sok ingázó költözött ki az elmúlt években. A város lakossága az elmúlt években több ezer fővel nőtt és a trend várhatóan nem fog megváltozni.

A most megjelent keretszerződési kiírásból kiderül: Dunakesziben a következő 5 év alatt 6 milliárd forintnyi mélyépítési beruházást terveznek. A nyertes vállalatok kapacitásukat a város rendelkezésére bocsájtják majd és további kisebb projekteket vállalnak majd el a kereten belül.

 

Nagyot lép előre a városi közlekedés

Az elvégzendő feladatok között szerepel többek között

  • 22,5 ezer négyzetméternyi új út és kerékpárút kiépítése,
  • 2 ezer négyzetméternyi további kerékpárút kialakítása,
  • összesen 27 ezer négyzetméternyi aszfaltburkolat-javítás,
  • több főútvonal-csomópont átépítése,
  • valamint zöldterületek és parkok fejlesztése is.

Továbbá más feladatokkal együtt térburkolási, közvilágítási és csatornaépítési feladatokat is elvégeznek még. Emellett az utak és más infrastrukturális hálózatok karbantartása is a keretszerződésen belül fog megvalósulni.

DunakesziHelyiútépítésútfelújításközparkcsatornaépítészöldterületekagglomeráció