2024.07.24, Szerda
Új albummal jelentkezik a Hungarian FolkEmbassy & Barátai
Fotó: folkembassy.hu

Új albummal jelentkezik a Hungarian FolkEmbassy & Barátai

mti.hu

2020.03.23. 15:45

A felvételek 2019-ben Budapesten és Varsóban készültek.

Új albummal jelentkezik a Hungarian FolkEmbassy & Barátai, a magyar-lengyel barátság napján, hétfőn debütáló hanglemez a Lajkó Félix & Vołosi, a Szent Efrém Férfikar, valamint a Fekete-Kovács Kornél - Kuba Stankiewicz Duó által fémjelzett Felczak-lemezek sorozat negyedik darabja.

A Junior Prima díjas hegedűs, Rosonczy-Kovács Mihály által vezetett, a magyar népzenét és kultúrát a világ négy kontinensén képviselő Hungarian FolkEmbassy zenei együttműködéseinek lenyomata az együttes harmadik lemeze.

 

Zenén keresztül mutatják be a lengyel és magyar nép barátságát

A hanglemezen szerepel az Európa-szerte ismert zenészekből álló Musica Profana régizenei együttes Andrejszki Judit vezetésével, állandó és ebből az alkalomból meghívott vendégek, a magyar és a lengyel népzene kiemelkedő képviselői, valamint egy-egy magyar és lengyel színművész, többek között:

  • Bognár Szilvia, Kubinyi Júlia, Navratil Andrea, Andrzej Mastelarz, Jacek Hałas, Juhász Zoltán, Nyitrai Tamás és Zrinyi Gál Vince.

A  Felczak-lemezek a zenén keresztül mutatják be a lengyel és magyar nép barátságát, amely a történelmi múltban gyökerező érzelmekből, gondolkodásmódból és a közös értékrendből táplálkozik. A felvételek 2019-ben Budapesten és Varsóban készültek. A dalszövegek és fordításaik megtalálhatók a Hungarian FolkEmbassy és a Philidor Intézet honlapjain.

HelyizeneBudapestlengyel-magyar barátság