2024.03.29, Péntek
A MOME campusa a világ élmezőnyében

A MOME campusa a világ élmezőnyében

2020.05.25. 12:53

Ahhoz, hogy a kreatívipar Magyarország egyik sikerágazata lehessen, szükség van világszínvonalú oktatásra Budapesten. Ezt biztosítja egy valóban XXI. századi, a hagyományokra is építő, nemzetközileg versenyképes dizájnegyetem.

Hirdetés

Az új MOME campus növeli a kiváló magyar teljesítmények létrejöttének esélyeit és fölépítésének köszönhetően két magyar világsiker erősödik tovább és erősítheti Magyarországot: Budapest, a nemzet fővárosa és a magyar kreatívipar. Az új campus több mint egyetem – városépítészeti érték is egyben. Világszínvonalú, 21. századi, kortárs építészeti alkotás született, miközben Budapest zöldebb lett – a fejlesztéssel a lélegző zöldfelület gyarapodott, a tizenötezer négyzetméteres zöld közpark nyitott a lakosság számára is.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A magyar kreatívipar zászlóshajója jött létre, olyan különleges intézmény, amelyhez hasonló sincs Közép-Európában, sem tartalomban, sem pedig építészeti minőségben. Több mint egyetem: alkotóműhely, innovációs és kutatási központ, városépítő tett is egyben.

 

 

 

100 százalékban magyar fejlesztés

A campusfejlesztés teljes mértékben magyar teljesítmény, magyar művészek tervezték és magyar mérnökök építették: az építészterveket Reimholz Péter (†2009), Csomay Zsófia, Németh Tamás, valamint a 3h Építésziroda és vezetői, Csillag Katalin és Gunther Zsolt készítették, a kivitelezést a legalacsonyabb árajánlatot adó Market Zrt. végezte. Az új és felújított épületek területe 25 000 négyzetméter, a megépült helyiségek száma meghaladja a 700-at és 16 000 fát, bokrot, cserjét, egynyári növény telepítettek.

 

 

A MOME campusán megkétszereződött az oktatásban használt műhelyek és megháromszorozódott a hallgatók és az oktatók számára rendelkezésre álló tér. Ötször több lett a kiállítótér és tízszer nagyobb a kutatásra, innovációra épített tér és ezzel a beépített korszerű technológia mennyisége is. A MOME 25 000 m2 épületet és 15 000 m2-es közparkot magában foglaló új campusa határidőben és költségkereten belül készült el.

 

 

A cikk a Budapest Fejlesztés Központ Támogatásával jelent meg.

Galéria

HelyiközparkZugligetoktatási beruházásMOMEBudapesti Fejlesztési Központ (BFK)