2024.07.20, Szombat
Bepillantás a tengeri halak mindennapjaiba: itt van az első élő interaktív biológia óra
Fotó: CPI Property Group

Bepillantás a tengeri halak mindennapjaiba: itt van az első élő interaktív biológia óra

magyarepitok.hu

2020.05.01. 08:00

A koronavírus következményeként az országnak minden előkészítés nélkül kellett átállnia a távoktatásra. A hirtelen változás tanárok és diákok számára egyaránt komoly kihívással jár. A Campona a megváltozott igényekhez alkalmazkodva valósította meg az ország első Interaktív biológia óráját, melyet élőben közvetítettek a Tropicariumból a Facebookon. A tengeri élővilágról szóló videó továbbra is bárki számára elérhető.

A koronavírus okozta új élethelyzet többek közt a tanárok, a diákok és a családok működésére is jelentős hatással van. Az emberiség elkezdett alkalmazkodni a változásokhoz, ami az online játékok előretörését és növekvő tartalom éhséget eredményezett. Azonban ezzel együtt sokasodtak a kihívások is: nemcsak a távoktatásra való hirtelen átállás jár nehézségekkel, de a karantén az egy fedél alatt ragadt családok számára is új típusú megmérettetésekkel szolgál.

A Campona ezeket a megváltozott igényeket felismerve valósította meg az ország első, mindenki számára elérhető Interaktív biológia óráját, melyet a Tropicariumból közvetítettek élőben a Facebookon.

“Több iskolával vagyunk kapcsolatban, így volt lehetőségünk tájékozódni arról, hogy milyen nehézségeket okoz a digitális oktatás során a diákok figyelmének fenntartása. Ebből született meg az Interaktív biológia óra ötlete: a Tropicarium élővilága olyan egyedi lehetőséget kínál, melyet megragadva segítséget nyújthatunk tanárok, diákok, sőt a családok számára is” - foglalta össze az újszerű formátum célját Voith Kinga, a Campona marketingvezetője.

Az első Interaktív biológia óra a tengeri élővilágról szólt. Az élő közvetítésnek köszönhetően az órát vezető, Joós Andrea élménybiológia oktató, valamint a Tropicarium állatgondozója, Farkas Vivien valós időben reagáltak a nézői kérdésekre, így a műsor tematikája dinamikusan alkalmazkodott az igényekhez. Ha valaki lemaradt volna róla, a teljes adás ide kattintva visszanézhető.

Helyibiológiakoronavírusonline oktatásBudapest