2024.04.25, Csütörtök
Ezzel az építkezéssel válik biztonságosabbá válik a Liszt Ferenc repülőtér nyárra
Látványterv: Budapest Airport

Ezzel az építkezéssel válik biztonságosabbá válik a Liszt Ferenc repülőtér nyárra

magyarepitok.hu

2020.05.18. 14:05

Új poggyászosztályozó csarnok épül Ferihegyen, a 2000 négyzetméteres létesítmény munkálatait februárban kezdték el.

Hirdetés

Megduplázza poggyászfeldolgozó terei méretét a Liszt Ferenc repülőtér – derül ki az üzemeltető Budapest Airport sajtóközleményéből. Az építkezés még a járvány széles körben történő elterjedése előtt, 2020 februárjában elkezdődött, és nyárra be is fejeződik.

A mintegy 2000 négyzetméteres épület a légi oldalon, közvetlenül a 2. terminál központi csarnoka előtt kap helyet. Az új létesítmény elkészültével nagyobb területen, modern technológia segítségével végzik majd el az induló utasok poggyászainak átvilágítását. A csarnok tervezésénél külön figyelmet fordítottak arra, hogy illeszkedjen a SkyCourt formavilágához, illetve az is kiemelt szempont volt, hogy amennyiben bővíteni akarják majd, arra is legyen tér.

 

A koronavírus után egy fejlettebb repültér várja majd az utazókat

Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója az új poggyászosztályozó csarnok építése kapcsán kifejtette: bár a koronavírus-járvány jelenleg nagyon komoly kihívások elé állítja a repülőtér üzemeltetőjét,

bizonyos fejlesztések nem állhatnak meg, az élet előbb-utóbb visszatér a repülőtérre, és az utasokat egy folyamatosan fejlődő repülőtér várja vissza.

A Budapest Airport az új csarnok építésével párhuzamosan a csomagrendszer átvilágító berendezéseit is a jelenleg elérhető legjobb átvilágító berendezésekre cseréli. A komputertomográfia (CT) elven működő, nagy kapacitású gépek képesek lesznek az átvilágított poggyászok tartalmát háromdimenzióban ábrázolni, ami még precízebb biztonsági ellenőrzést tesz lehetővé. Ezekkel a berendezések szeptembertől végzik majd a poggyászok átvilágítását.

 

Liszt Ferenc repülőtérHelyiBudapestrepülőtérFerihegy