2024.07.20, Szombat
Már a belső munkálatokat végzik az új érdi járásbíróság épületén
Az építkezés egy hónappal ezelőtti állapota (Fotó: Épkar Zrt.)

Már a belső munkálatokat végzik az új érdi járásbíróság épületén

magyarepitok.hu

2020.05.24. 07:05

A háromszintes közintézményt az Épkar és a Fejér B.Á.L alakítja ki a budapesti agglomerációban.

Legutóbb áprilisban számoltunk be az Épkar Zrt. és a Fejér B.Á.L. Zrt. kivitelezésében épülő érdi járásbíróság építkezésének aktuális állásról, amikor az épület elérte a legmagasabb pontját, most pedig már a belső szakipari munkák is elkezdődtek. A Budapest agglomerációjában megépülő új közintézményt egy zöldmezős beruházás keretében alakítják ki mintegy 3,24 milliárd forintból.

 

 

A háromszintes, mintegy 3570 négyzetméteres épületben nem csak az érdi bíróság, hanem az ügyészség is működik majd. Az építkezés a Szabadság tér és az Ellenőr utca találkozásánál zajlik, Érd rendőrkapitányságához és a polgármesteri hivatlhoz közel. A projektben 99 parkolót is kialakítanak, valamint járták építésére és közterület-fejlesztésre is sor kerül.


Hét település ügyeit intézik majd itt

Az érdi járásbíróság ideiglenes épületében 2019. január 1-jén jött létre, több évtizedes előkészítő folyamat eredményeként, az Érdet, Százhalombattát, Pusztazámort, Diósdot, Tárnokot, Sóskutat és Törökbálintot érintő ügyekben ítélkezik.

Már a kialakításkor is tudták, hogy dedikált épületre van szüksége, azonban az év során még az ideiglenes központját is kinőtte: az ügyforgalom növekedése már az első évben szükségessé tette ennek az épületnek a bővítését is.

 

Látványterv: erdmost.hu


Jövő év elején befejeződik a kivitelezés

A kivitelezés 2021 első félévében fejeződhet be, a bíróság a tervek szerint pedig 2021. szeptemberére tud átköltözni majd új épületébe. Ahogy az Érdi Járásbíróságon eddig is kiemelt figyelmet fordítottak mind az ügyfelek, mind pedig a bírósági dolgozók biztonságára, úgy az új épület kialakításakor is fontos szerepet kapott ez a szempont. A földszinten többek közt

  • kilenc termet alakítanak ki,
  • ügyfélközpontot adnak át,
  • tanúgondozó szobát helyeznek el,
  • illetve egy tágas várakozó helyiség is elkészül.

Az emeleteken pedig helyet kapnak a bírósági dolgozók irodái, valamint kezelőirodákat  és egy multifunkcionális tanácskozótermet is kiépítenek.

HelyiÉrdközintézményekÉpkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.