2024.04.24, Szerda
Szerkezetkész az OTP új, 1300 négyzetméteres üvegtetővel felépülő irodaháza
Képek: Market, OTP

Szerkezetkész az OTP új, 1300 négyzetméteres üvegtetővel felépülő irodaháza

magyarepitok.hu

2020.05.18. 14:57

A közép-európai bankpiac meghatározó szereplőjének új üzleti központját a Market valósítja meg a fővárosban: 30 méter magasra helyezték fel a bokrétát.

Hirdetés

Jövő októberben elkészül Magyarország egyik zászlóshajó-vállalata, az OTP az új központi irodaháza. A cég és a beruházás generálkivitelezője, a Market Építő Zrt. közleményt adott ki a projektről: ebből kiderül, hogy a 3000 főnek munkahelyet biztosító budapesti XIII. kerületi irodaház már elérte a 30 százalékos készültségi szintet.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

Az OTP Csoport Budapesten – a fiókhálózatot leszámítva – 27 különböző helyszínen működik, ezek közül számos egységet az új épületbe terveznek költöztetni 2022-ben. A tavaly megkezdett építkezésen jelenleg több mint 400 szakember dolgozik, a kivitelezés második üteme a 350. munkanapnál jár.

 

40 ezer köbméter betont építettek be

 

 

Ez idő alatt a monolit vasbeton szerkezetbe 40.000 köbméter beton és 5.000 tonna betonacél került. Emellett az épületen található egy 45 tonnás acél tetőszerkezet, ami egy 1300 négyzetméteres üvegtetőt tart majd meg.

A székház legmagasabb pontja 30 méter magasságban van, ide került fel most az építőipar egyik legfontosabb ünnepét szimbolizáló jelkép, a feldíszített bokréta.

A szokásos közös ünnepség és az ökörsütés a jelenlegi egészségügyi helyzetben ezúttal elmaradt, azonban a projektvezetők így is köszöntötték mindazokat, akik az építési helyszínen biztosítják a projekt előrehaladását.

 

A természetes és biztonságos kialakításon van a hangsúly

 

 

Az új ingatlan építészeti koncepciójának legfontosabb eleme a biofília: a természetes elemek előtérbe helyezése.

A számos zöldfelület, belső udvar és tetőkert mellett a belsőépítészetben is a természetre utaló motívumok jelennek majd meg, hogy kellemesebbé tegyék az ott dolgozók mindennapjait.

A közleményben hangsúlyozták: az elmúlt hetek eseményei is minden bizonnyal hatással lesznek a belső terek kialakítására. A járványhelyzet idején szerzett tapasztalatokat mindenképp figyelembe veszik majd az irodák és közösségi terek belsőépítészeti kialakításakor.

 

 

A Market nem először építi magyar multi központját

„A Market Építő Zrt. méltó partner a legnagyobb hazai és nemzetközi vállalatok iroda- és székházépítési projektjeiben (a cég adta át a Magyar Telekom nagyszabású irodaépületét és ők építik a MOL 120 méter magas székházát is – a szerk.). Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb irodáit építjük, amikhez elegáns építészeti design párosul.” - mondta Farkas Norbert, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója.

Dr. Barna Zsolt, az OTPBank általános vezérigazgató-helyettese kifejtette: „az irodaház használóit, azaz a munkatársaink szempontjait szeretnénk támogatni. Olyan tereket és szolgáltatásokat tervezünk, amelyek inspirálják a kollégákat, javítják az információáramlást, és megkönnyítik mindennapjaikat.”

Galéria

HelyiBudapestMarket Építő Zrt.XIII. kerületirodaház