2021.01.20, Szerda

Hirdetés

Augusztusra megújul a 4-6-os villamos pályájának egyik budai szakasza
Illusztráció (Spielmann Zoltán/magyarepitok.hu)

Augusztusra megújul a 4-6-os villamos pályájának egyik budai szakasza

MTI

2020.06.10. 10:00

A megújult sínpályának köszönhetően a jövőbeni beavatkozások is gyorsabban elvégezhetők lesznek.

Hirdetés

Hamarosan a Petőfi híd budai hídfője és a Karinthy Frigyes út között újítják fel a 4-es és a 6-os villamos pályáját, a felújítási munkálatok június 11-től augusztus 5-ig tartanak majd - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ezen a szakaszon utoljára az 1990-es évek végén végeztek nagyobb rekonstrukciót, most a korábbinál korszerűbb és könnyebben karbantartható vágányokra cserélik a nagy terhelésű Combino-villamosok sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát. A megújult pályának köszönhetően a jövőben szükséges beavatkozások is gyorsabban elvégezhetők majd.


Így változik a forgalom a felújítás idején

A villamosok június 15-étől egy hónapig a Széll Kálmán tér és a Petőfi híd budai hídfője között viszik az utasokat. A Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond körtér, valamint Újbuda-központ között villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. Az előkészítő munkák idején, június 11-14. között, és a vágányfelújítás harmadik ütemében, július 15-től augusztus 5-ig a villamosok helyett a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszok közlekednek majd.

A BKK felhívta az utazók figyelmét, hogy Dél-Buda és a belváros között a 4-es metró alternatív utazási lehetőséget kínál. A gépjárművel közlekedőknek a Petőfi híd, budai hídfő térségében, valamint a Corvin-negyed és a Baross utca között kell közúti korlátozásokra számítaniuk.

HelyiBudapestvillamosvillamoshálózat fejlesztés