2024.05.22, Szerda
Befejeződött az 1-es utasmóló építése a budapesti repülőtéren
Illusztráció: a januárban átadott utasmoló (fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Befejeződött az 1-es utasmóló építése a budapesti repülőtéren

MTI

2020.06.24. 10:22

A Market kivitelezésében megépült új utasmóló szervezesen kapcsolódik a 2A terminálhoz, beszállító kapui közvetlenül a repülőgépállóhelyekre nyílnak, ami kényelmes beszállást tesz lehetővé.

Befejeződött a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a régi fapados beszállítócsarnok helyén épült 1-es utasmóló kivitelezése a Market Építő Zrt. munkájával. A beruházás 11,5 milliárd forintba került, amelyet az üzemeltető teljes mértékben saját forrásból fedezett, az építés tavaly júliusban indult, az első ütemet idén januárban adták át.

A 120 méter hosszú 1-es móló szervesen kapcsolódik a 2A terminálhoz, a korábbihoz képest zárt folyosón keresztül közelíthető meg.

Nyolc gyalogos beszállító kapuja közvetlenül a repülőgép-állóhelyekre nyílik, ami zökkenőmentes, kényelmes beszállást tesz lehetővé, másik hat kaputól buszok szállítják majd az utasokat az épülettől távolabb parkoló repülőgépekhez. A második ütem átadásával összesen 11 500 négyzetméteresre növekszik a repülőtér schengeni forgalmát kiszolgáló utasmóló.

A központi csarnokban pihenő- és várótér, étel- és italvásárlási lehetőség, 3 nagy kapacitású, akadálymentes mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is épült.

Az építési munkálatok határidőre elkészültek, az utasforgalom a használatba vételi engedély kiadása után indulhat el.

HelyiBudapestrepülőtérMarket Építő Zrt.Liszt Ferenc repülőtérFerihegy