2024.03.29, Péntek
Felújítják a Csepelt a fővárossal összekötő vasúti hidat
google

Felújítják a Csepelt a fővárossal összekötő vasúti hidat

mti

2020.06.12. 11:52

A várhatóan az év végéig tartó rekonstrukcióban a híd többek közt korrózióvédelmet és új járdaelemeket kap.

Hirdetés

A MÁV-HÉV Zrt. beruházásában felújítják a Csepel-szigetet Ferencvárossal összekötő Kvassay hidat, mely a csepeli HÉV forgalmát bonyolítja le az ország legforgalmasabb vasúti hídjaként - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A közbeszerzési adatok szerint a beruházást a Híd-Tám Kft. kivitelezi nettó 1,49 milliárd forintos szerződéses értéken.

A projekt során többek közt az összes hídfát lecserélik a műtárgyon, emellett központosító léceket építenek be. A teljes hídszerkezet korrózióvédelmet kap, cserélik a járdaelemeket, eközben a vágány és a dilatációs szerkezet is bontásra, illetve visszaépítésre kerül. A kiírás a próbeterhelést is előirányozza az átadás előtt.


Év végéig pótlóbuszok járnak a híd és a Boráros tér között

A BKK közlemény szerint a szombaton kezdődő, várhatóan az év végéig tartó rekonstrukció miatt a H7-es HÉV helyett egy héten keresztül a teljes vonalon autóbusz közlekedik majd. Hozzátették, június 22-ét követően a HÉV az év végéig Csepel végállomás és a Kvassay híd csepeli oldalán kialakított ideiglenes végállomás között jár, a Boráros tér felé pótlóbusszal lehet továbbutazni.

A Soroksári út és a Weiss Manfréd út gépjárműforgalmát a jelenleginél kedvezőbb lámpaprogram és ideiglenes forgalmi rend segíti majd. Azonban a dél-pesti régióban zajló egyéb felújítási, építési munkák miatt a környéken lassabb közlekedésre kell számítani.

Helyiépítőipari cégekCsepelhídépítésHíd-Tám Hídépítési Kft.