2024.03.19, Kedd
Már dolgoznak a Budapest-Szolnok vasúti pálya hídjának korszerűsítésén
Illusztráció (specialterv.hu)

Már dolgoznak a Budapest-Szolnok vasúti pálya hídjának korszerűsítésén

magyarepitok.hu, nif.hu

2020.06.24. 08:16

Az A-HÍd Zrt. három hidat újít fel a 120a jelű MÁV-vonalon, most a Pest megyei Farmosnál futó Hajta-híd projektjéről érkeztek hírek.

Hirdetés

Korábban beszámoltunk már arról a beruházásról melyet a Budapest-Újszász-Szolnok sínpálya három hidjának modernizálására írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). A farmosi Hajta-patak, a tápiógyörgyei Tápió-patak és Ilke-ér feletti átkelőket építi át az A-Híd Zrt. mintegy 1,56 milliárd forint értékben.

 

 

A Magyarország egyik legforgalmasabb elővárosi vonalaként számontartott 120a nagy szerepet játszik az agglomerációból Budapestre utazók szállításában is, a projekt részben uniós, részben hazai forrásból valósul meg.

 

Két ütemben építik át a hidat

Farmoson két ütemben újul meg a 12 méter szabadnyílású a NIF tájékoztatása szerint, ezek során a kivitelezés során átépítik az átkelő felszerkezetét és a hídfők részleges visszabontása mellett megerősítik az alaptesteket. Megújul a híd teljes teherhordó szerkezete, szélesebb, biztonságosabb üzemi járdákat építenek ki.

Hozzáteszik: az építés során a vonatforgalmat egy vágányon folyamatosan fenntartják. Az első ütem megkezdődött, 2020. június 20. – 2020. augusztus 30. között valósul meg. A II. ütem 2021 nyarán várható.

HelyiA-Híd Zrt.BudapestSzolnokFarmosTápiógyörgyevasúthídfelújítás