2024.03.28, Csütörtök
A vártnál hamarabb felkerült a bokréta a Magyar Zene Házára - galéria
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

A vártnál hamarabb felkerült a bokréta a Magyar Zene Házára - galéria

magyarepitok.hu

2020.07.09. 16:08

Hirdetés

A tervezettnél gyorsabban elkészültek a kivitelezők a Magyar Zene Háza szerkezetével – derült ki a helyszínen tartott bokrétaavató ünnepségen. Korábban már megírtuk, hogy a Liget Budapest Projekt részeként épülő Magyar Zene Háza az egykori Hungexpo helyén létesül. A kultúrpalotát a Magyar Építő Zrt. kivitelezi Sou Fujimoto japán sztárépítész és magyar partnere, az M-Teampannon Kft. tervei alapján.

A képre kattintva galéria nyílik!

A komplexum lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatait az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végzi el, a bonyolult tetőszerkezet acélvázát a Weinberg Kft. készíti, a vasbeton-szerkezet az Épszerk-Pannónia Invest munkája, az üvegelemeket pedig az Orosházaglas Kft. gyártotta.

„A bokrétaünnep a kivitelező ünnepe, aki egyszercsak visszanéz a házra és elmondhatja, hogy elkészült. Nagyon sok munkaóra után végre méltón tudjuk bemutatni és megünnepelni, mivel előbb elértük ezt a szerkezeti állapotot, mint ahogy terveztük. Egy évvel ezelőtt mindenkit arra buzdítottam, hogy nézzük meg az épülő zene házat, ma már azt mondhatom, hogy a szépülő zene házat” – mondta el Papatyi Balázs projektvezető a Magyar Építő Zrt. képviseletében.

 

Eddig nem látott építészeti megoldásoknak lehetünk tanúi

„A Magyar Zene Háza különleges, összetéveszthetetlen látványa mögött Magyarországon eddig nem látott tervezői és mérnöki megoldások sorozata húzódik meg” – hívta fel a figyelmet Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az esemény után megrendezett sajtóbejáráson.

„A tetőzetében szinte nincs két párhuzamos elem, nincs derékszög, minden egyedi, felületét közel 100 egyedi tervezésű lyuk töri át, melyen a ligeti fák átbújnak” – mondta a vezérigazgató.

Gyorgyevics Benedek a bokrétaavatón hozzátette: „Egyetlen egy szóban össze tudom foglalni, amit a mai bokrétaünnep kapcsán érzek és ez pedig a köszönet. Ha valamit hozzá kellene tennem az pedig a gratuláció. Az a munka, amit itt elvégeztek az elképesztő és hihetetlen.”

A Magyar Zene Háza építketésének részleteiről nemrég készítettünk videóinterjút Sághi Attilával, a Városliget Zrt. műszaki igazgatójával.

 

Még csak a tervek álltak készen, már díjakat nyert a létesítmény

A megépülő új létesítmény kiállító- és előadóhelyként, valamint zenepedagógiai központként, vagyis egy komplex zenei intézményként működik majd.

„Úgy gondolom, hogy ennek az épületnek a létrehozásában valóban egy társas együttműködés folyik, mert mindenki magáénak és nagyon fontosnak érzi ezt a beruházást” – mondta el Szikszai Zoltán, a Magyar Építő Zrt. elnök vezérigazgatója.

„Ez egy olyan épület, ami számos díjat nyert még a tervezői asztalon lévő épület formájában és nagyon bízom abban, hogy miután elkészül ugyan ilyen elismeréseket és még több nemzetközi díjat nyerhet el. Dicséret és köszönet illeti mindazokat, akik részt vettek a munkálatokban” – fejtette ki.

Az ünnepélyes keretek között lezajló bokréta avató után a kivitelező kellemes ebéddel vendégelte meg a résztvevőket.

Galéria

HelyiMagyar Építő ZrtOkmányirodafelsőoktatáspályaválasztásBiatorbágyÓbuda GroupFőber Zrt.Épszerk-Pannónia Invest Kft.Orosházaglas Kft.Magyar Zene HázaWeinberg '93 Építő Kft.