2024.04.20, Szombat
Exkluzív környezetet biztosít dolgozóinak az épülő Liberty irodaház
Látványterv: Wing Zrt.

Exkluzív környezetet biztosít dolgozóinak az épülő Liberty irodaház

magyarepitok.hu

2020.07.02. 16:32

Olyan egyedi funkciókkal találkozhatunk az épületben, mint a saját botanikus kert, a tetőtéri multifunkciós sportpálya, valamint a zöld tetőkertekben található kültéri munkaállomások.

Hirdetés

Egyedülálló megoldásokkal érkezik jövőre a Liberty a magyar irodapiacra a Wing Zrt. fejlesztésében. Ahogy azt már korábban megírtuk, a mélyépítési munkákat a HBM Soletanche Bachy Kft. végzi, jelenleg pedig az alaplemez munkálatokon dolgoznak. Az építési fázisban tartó irodaházban a fejlesztő az egészségközpontú, valamint a dolgozók jólétét és jó közérzetét biztosító kialakításra helyezte a hangsúlyt.

Így olyan egyedi funkciókkal találkozhatunk az épületben, mint a saját botanikus kert, a tetőtéri multifunkciós sportpálya, valamint a zöld tetőkertekben található kültéri munkaállomások.

 

Fotó: Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

Az egészség védelmét pedig többek között az antibakteriális szűrők, az UV fénnyel fertőtlenített friss levegő-ellátás, az optimalizált légbefúvó rendszerek, valamint az épület fertőtlenítését szolgáló megoldások és a számos érintésmentes funkció biztosítja.

A megújuló Népliget és Magyarország egyik leginnovatívabb irodaháza, a Telekom új székháza mellett található, a megközelítés szempontjából kiváló adottságú Liberty üde színfoltja lesz a főváros arculatának. Az irodaház 2021 végére tervezett átadásakor készen áll majd arra, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetben fogadja a jövőbeli dolgozókat.

Ennek érdekében a fejlesztő gondoskodott:

  • a légbefúvás teljeskörű optimalizálásáról,
  • a légcsatornák rendszeres, preventív fertőtlenítésének megoldásáról,
  • valamint az elérési utak és lifthasználat optimalizálásáról.

 

Nagy hangsúlyt kapnak a speciális szellőztetőrendszerek

A megfelelő minőségű levegő biztosítása mindig kiemelt fontosságú volt a sok embert kiszolgáló létesítmények esetében, azonban most még nagyobb hangsúly helyeződik a szellőztető rendszer felhasználói biztonságot garantáló kialakítására. A Liberty irodaházban tervezett megoldások ezért mindamellett, hogy gondoskodnak a többszörös friss levegős légcseréről, UV-val fertőtlenítik a visszakeverést, amelyen túlmenően a légtechnikai berendezésekben antibakteriális szűrők is helyet kapnak.

Az épületben egészségvédelemre képzett recepciós szolgálat fogadja majd a bérlőket és a vendégeket egyaránt, akik szakértelmük révén gyorsan és hatékonyan tudnak szükség esetén segítséget nyújtani, valamint a biztonságos működési protokoll lebonyolításában is elengedhetetlen szerepük lesz.

Az épületben új, szigorú előírások szerint zajlik majd a vendég – és csomagfogadás, továbbá az érintésmentes vezérlési funkciók kiemelt szerepet kapnak az irodaházban, így például sem a világítás- és a hőmérsékletszabályozáshoz, sem a csapok és szappanadagolók, valamint a bejárati ajtók használatához nem lesz szükség fizikai kontaktushoz.

A Liberty irodaház belső látványterve - Wing Zrt.

 

Kiemelt fontosságot kapott a természetes világítás

A Liberty optimális kihasználtságáról iroda és étterem foglaltág-jelzőrendszer gondoskodik, a parkolás követhetőségét pedig applikáció segíti az autóval érkezőknek. Ezentúl lehetőség lesz elektromos járműtöltésre is a mélygarázsban, valamint kerékpár tárolók-és öltözők is kialakításra kerülnek.

Az irodaterek könnyen, akár 1-50 fős helyiségekre is feloszthatók lesznek, valamint a fejlesztő-tulajdonos a liftek bérlőnkénti oszthatóságát is meg tudja oldani a szükséges távolságtartás érdekében.

Már a tervezésekor kiemelt fontosságot kapott a természetes megvilágítás, valamint a szellőztetés jelentősége: az üveghomlokzatnak köszönhetően minden munkaállomás természetes megvilágítással ellátott, ezáltal elősegítve a jó közérzetet, valamint a hatékony munkavégzéshez szükséges feltételeket.

Az irodarészenként elérhető nyitható ablakok, a szintenként kialakított teraszok, valamint a belső kertekben és a tetőn található kültéri munkaállomások tovább növelik a teret, így biztosítják minden munkavállaló számára a megfelelő távolságtartás és az ideális munkakörnyezet megválasztásának lehetőségét.

irodaHelyiBudapestWing Zrt.HBM Kft.irodaház