2024.03.29, Péntek
Újabb állomáson indul el a metrófelújítás
Illusztráció (Bernát Benámin/magyarepitok.hu)

Újabb állomáson indul el a metrófelújítás

m3felujitas.hu

2020.07.16. 17:20

A SWIETELSKY a Nyugati téren a Westend felé vezető mozgólépcsőkön is elkezdhet dolgozni, miután hétfőtől lezárják őket.

Hirdetés

Folyamatosan halad az M3-as metró felújítása a BKV beruházásában a SWIETELSKY Kft. kivitelezésében. A középső (Lehel tér-Nagyvárad tér) szakasz állomásait felújító építőipari cég nemrég vette át a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed állomásokat, valamint a korábban lezárt Ferenciek tere és Arany János utcai állomásokon is jelentősen előre haladt a kivitelezéssel (erről galériával számoltunk be).

Július 20-án hétfőn a Nyugati téri metróállomás két oldalán található mozgólépcsősorok közül zárják le a Westend bevásárlóközpont felé vezető lépcsőket, hogy itt is elrajtolhasson a korszerűsítés – derül ki a beruházó BKK közleményéből. Így csak a Nyugati tér / Teréz körút irányú mozgólépcsőkön keresztül lehet majd a felszínre jutni, néhány perccel meghosszabbítva a Westendbe, illetve a Nyugati pályaudvar 1-9-es vágányaira tartók útját.

 

A mozgólépcsők, melyeket hétfőn kezdenek el korszerűsíteni (Vincze Júlia/BKV)

 

Külön figyelnek a közlekedés zavartalanságára

A metróállomás személyzete folyamatosan figyelemmel kíséri majd a mozgólépcsők kihasználtságát, és annak figyelembevételével dönt, hogy a felszínre vezető négy mozgólépcső közül hány tartson lefelé és hány felfelé. Ennek ellenére esetenként előfordulhat, hogy a megszokottnál lassabban lehet fel- vagy lejutni, ezért a BKK és a BKV az ott közlekedők türelmét és megértését kéri.

HelyiSwietelsky Magyarország Kft.Nyugati pályaudvarmetrófelújítás