2024.03.19, Kedd
Újabb nemzetközi elismerést nyert a Párisi Udvar
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb nemzetközi elismerést nyert a Párisi Udvar

Market Zrt.

2020.08.07. 09:41

Az egyedi műemléképület közönségdíjas lett az Architizer A+ Awardson „Építészet és Megőrzés” kategóriában.

Hirdetés

Az ország egyik legösszetettebb műemléképület-rekonstrukciójával és ötcsillagos szállodává alakításával kemény fába vágta fejszéjét 2015-ben a Mellow Mood Hotels, az Archikon és a Market hármasa. Az egyedülálló értékekkel bíró, de rossz állapotban lévő Párisi Udvar épületét kellett helyreállítani úgy, hogy a világ egyik legismertebb hotellánca a nevét adja hozzá.

2019 tavaszán a nagyközönség is megtekinthette az újragondolt házat, ami szebb lett, mint valaha.

Ezt az Architizer és olvasói is észrevették most, közönségdíjas lett a projekt az A+ Awardson „Építészet és Megőrzés” kategóriában.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A számtalan városnéző túra, a különleges programok és a szakmai gondoskodás, amit a projektbe tettek, egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a közönségszavazáson a világ összes tájáról benevezett épületek között nyert a budapesti Párisi Udvar.

A historizáló stílusú, arab, mór és gót jegyeket ötvöző eklektikus ház Schmahl Henrik tervei alapján épült, 1913-ban adták át. A világháborúban és a többszöri átalakításokban erősen leamortizálódott műemléképületben a tervezéssel együtt a restaurátori és rekonstrukciós munkálatok mintegy négy és fél évig tartottak.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A megnyitás óta több díjat is kapott az épület:

  • 2019 - Portfolio Property Awards díjat nyert a Párisi Udvar (az év hotelprojektje)
  • 2019 - a Média Építészeti Díj index.hu közönségdíját nyerte el
  • 2020 – Aranynap-díj - A legígéretesebb 2019-ben megnyitott szálloda díja
  • 2020 - International Hospitality Awards - Két kategóriában is díjazták a Párisi Udvar Hotel Budapestet, megnyerte a Legjobb Történelmi Hotel és az Év Nyitása elismerést is, 2019 legjobbjaként.

Az Architizer A+ Awards az egyik leginkább mértékadó építészeti verseny, az itt díjat érdemelt épületekre az egész szakmai világ felfigyel. A Párisi Udvaron kívül még három magyar alkotás került a fináléba.

A verseny további díjazottjai megtekinthetők az alábbi linken: https://awards.architizer.com/winners-gallery/

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Market Építő Zrt. egyik specialitása a szállodaépítés. Referenciái között szerepel a Hotel Moments Budapest az Andrássy úton -ahol még két hotel kivitelezési munkáit viszi-, a Lánchíd lábánál felépült Hotel Clark és a Hotel Vision Budapest.

A Párisi Udvar Hotel Budapest a Mellow Mood Hotels ötcsillagos komplexuma, a The Unbound Collection by Hyatt szállodalánchoz tartozik, melyet kifejezetten azzal a céllal hoztak létre, hogy az építészete, történelme vagy lokációja miatt különleges épületekből kialakított szállodákat gyűjtse egybe.

Galéria

HelyiBudapestMarket Építő Zrt.műemlékfelújításPárisi Udvar