2024.03.19, Kedd
Új hangár építése kezdődött meg a budapesti reptéren
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Új hangár építése kezdődött meg a budapesti reptéren

MTI

2020.10.28. 07:12

A Weinberg'93 kivitelezésében épülő, 8 ezer négyzetméter alapterületű hangárban egyszerre egy szélestörzsű, vagy négy keskenytörzsű repülőgépet tudnak majd kiszolgálni.

Hirdetés

Szélestörzsű repülőgépek karbantartására alkalmas új hangár jön létre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az állami tulajdonú Aeroplex Centreal European Kft. beruházásában. A létesítményt a Weinberg ’93 Kft. kivitelezi mintegy 10 milliárd forintból, az új épület alapkövét kedden helyezték el.

A 8 ezer négyzetméter alapterületű hangárban egyszerre egy szélestörzsű, vagy négy keskenytörzsű repülőgépet tudnak kiszolgálni.

Demény Árpád, az Aeroplex ügyvezetője az ünnepségen kiemelte, hogy a magyar légiipar számára is fontos a fejlesztés, mert eddig nem volt lehetőség szélestörzsű gépek karbantartására a budapesti repülőtéren. Megjegyezte továbbá, hogy a hangár felépítése része annak a stratégiának, amelynek részeként a kiszolgáló épületeket felújítják és bővítik is a jövőben.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu


Többszáz új munkahelyet teremt a beruházás

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta, több mint 200 társaság működik a ferihegyi légikikötőben, ezek stabilitása rendkívül fontos, mert 50 ezer háztartás megélhetését biztosítják.

Hozzátette, az üzemeltető az elmúlt egy évben 100 millió eurót meghaladó értékben hajtott végre fejlesztéseket: átadták a Cargo City árukezelő központot, az új csomagosztályozó rendszert és az 1-es utasmólót is.

Az új beruházás amellett, hogy 200 új munkahelyet teremt, segít Magyarországnak abban, hogy a repülőgép-karbantartás terén az élvonalba emelje az országot

– jegyezte meg Fónagy János állímtitkár.

Galéria

HelyirepülőtérLiszt Ferenc repülőtérWeinberg '93 Építő Kft.Aeroplex Centreal European Kft.