2024.03.19, Kedd
A Vöröskereszt is segít a koronavírus-szűrésekben
Illusztráció - Pixabay

A Vöröskereszt is segít a koronavírus-szűrésekben

MTI

2020.11.25. 15:40

Az elmúlt hetekben az OMSZ-szel és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve a mobil szűrőpontokon végeztek munkát a Vöröskereszt önkéntesei és dolgozói Budapesten.

Hirdetés

A Vöröskereszt is segít a koronavírus-szűrésekben, elsősorban adminisztratív munkával támogatják a szűrőpontokon dolgozókat önkénteseik - mondta a Magyar Vöröskereszt főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Kardos István felidézte: a Vöröskereszt önkéntesei már a koronavírus-járvány első hullámában is segítették az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) feladatellátását. Az elmúlt hetekben az OMSZ-szel és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve a mobil szűrőpontokon végeztek munkát a Vöröskereszt önkéntesei és dolgozói Budapesten négy helyszínen, valamint hétvégenként Vácon és Cegléden.

A főigazgató elmondta: az őszi toborzásukra jelentkező, csaknem 200 jelentkezőből mintegy 130-an már teljesítettek szolgálatot. Hozzátette: az elmúlt hetekben nemcsak Budapesten és környékén volt feladatuk, hanem Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Somogy megyében is.

Az önkéntesek egyrészt a mentésirányításban a kiértesítéssel, a szűrésre várókkal való telefonos egyeztetéssel, a mobil szűrőpontokon pedig adminisztratív feladatokkal segítik a munkát, de vannak olyanok is, akik a szűrésekben vesznek részt - ismertette.

HelyiMagyar VöröskeresztkoronavírusSomogy megye