2024.04.20, Szombat
Már látszik, hogyan fog kinézni az új érdi bíróság - galéria
Fotók: Épkar Zrt./Facebook

Már látszik, hogyan fog kinézni az új érdi bíróság - galéria

magyarepitok.hu

2020.11.27. 07:52

Az Épkar és a FEJÉR-B.Á.L. munkájával zöldmezős beruházásban épül meg az új igazságügyi központ.

Hirdetés

Lapunk többször is beszámolt már az Érdi Járásbíróság és a helybeli ügyészség új épületének egyre látványosabb munkálatairól. Most a kivitelező Épkar Zrt.-Fejér-B.Á.L. Zrt. konzorcium első tagja tett közzé Facebook-oldalán új információkat és fotókat az építkezésről.

 

Fotók: Épkar Zrt.

A projektben zöldmezős beruházásban épül meg egy háromszintes, mintegy 3570 négyzetméteres épület 3,24 milliárd forintból. A jelenleg ideiglenes épületben működő bíróság mellett az ügyészség is itt fog otthont kapni a fontos agglomerációs városban, illetve a rendőrkapitányság épülete is a közelben található,

így Pest megye egyik fontos igazságszolgáltatási központja alakul ki az építkezéssel.

 

 

Egyértelműen látszik az előre haladás

A földszinten többek közt

  • kilenc termet alakítanak ki,
  • ügyfélközpontot adnak át,
  • tanúgondozó szobát helyeznek el,
  • illetve egy tágas várakozó helyiség is elkészül.

 

 

Az emeleteken pedig helyet kapnak a bírósági dolgozók irodái, illetve kezelőirodákat és egy multifunkcionális tanácskozótermet is kiépítenek. A projektben 99 parkolót is kialakítanak, valamint járták építésére és közterület-fejlesztésre is sor kerül.

Miután a szerkezetépítés már korábban lezárult most a bádogos és külső lakatos munkák, a gépészeti és elektromos szerelések és szerelvényezések,  a festés és tapétázás, illetve a kertépítés a projekt fókusza.

 

 

Hét település ügyeit intézik majd itt

Az érdi járásbíróság ideiglenes épületében 2019. január 1-jén jött létre, több évtizedes előkészítő folyamat eredményeként, az Érdet, Százhalombattát, Pusztazámort, Diósdot, Tárnokot, Sóskutat és Törökbálintot érintő ügyekben ítélkezik.

 

 

Galéria

HelyiÉpkar Zrt.