2024.04.25, Csütörtök
Ezektől a fejlesztésektől lesz még karakteresebb Budapest
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ezektől a fejlesztésektől lesz még karakteresebb Budapest

2020.12.12. 08:30

A BudaPart projektben az E jelű lakóház és a BudaPart CITY irodaház is épül, melyeket jövő nyarán adnak át. Ugyanakkor elindult az F jelű lakóház projektje is.

Hirdetés

A Property Martketet öt évvel ezelőtt alapította a Market Építő Zrt., mára pedig hazánk egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalatává nőtte ki magát. A Property Market projektjeivel jelentősen hozzájárul a főváros megújulásához, amit a Portfolio is elismert: a céget a magyarországi TOP 5 ingatlanfejlesztő cége közé, ezáltal a hazai ingatlanpiac egyik legmeghatározóbb szereplőjévé választotta. Emellett a gazdasági hírportál elkészítette az 50 legbefolyásosabb ingatlanpiaci személyt bemutató toplistát, ami közé Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója, valamint az anyavállalat vezérigazgatója, Scheer Sándor is bekerült.

A Property Market jelenleg négy projektben 17 épületet fejleszt, köztük a főváros modern kori történetének legnagyobb projektjét, a BudaPartot is. Mutatjuk, hogy áll jelenleg a városnegyed és megismerheted a cég legújabb landmark projektjeit is.


Legfontosabb számok a BudaPartról

A vállalat első projektjével egy XXI. századi városnegyedet hoz létre a Lágymányosi-öböl partján, mintegy 54 hektáros területen. A megközelítőleg tíz éves, maximum hat fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó- és 13 irodaház, valamint egy hotel valósul meg, így várhatóan közel 3000 lakás, 250 ezer négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15 ezer négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30 ezer városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben. A fejlesztés végére a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része Budapest egyik legnagyobb közparkja, a Kopaszi-gát is. A Property Market fejlesztésében és a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében eddig öt épület, köztük négy lakó-és egy irodaház készült el, közel 750 lakást adtak el megközelítőleg 50 ezer négyzetméternyi összeterülettel, emellett bérbe adtak mintegy 18 ezer négyzetméternyi irodaterületet és 2400 négyzetméternyi kiskereskedelmi területet.

Emellett jelenleg két ház építése van folyamatban, a BudaPart Otthonok ’E’ lakó- és a BudaPart CITY irodaház, amiket 2021 nyarán adnak át, emellett elindult a BudaPart Otthonok ’F’, a beruházás hatodik lakóprojektje is. A BudaPart GATE-ben már szinte teljes a bérbeadottság, ahova a bérlők nagy része beköltözött, a következő, BudaPart CITY irodaházba pedig 2021 nyarán érkezik az első bérlő, a Bayer Hungária.


Újabb projekt, prémium lokációban

A Dürer Park projekt keretében teljesen megújul az Ajtósi Dürer sor mögötti 3,7 hektáros terület, amelynek közvetlen környezete a főváros egyik legszebb része. A beépítési koncepció elkészítésébe a kortás design egyik legnagyobb alakjának építész irodaját, a neves Lissoni Casal Ribeiro irodát is bevonták, míg az egyes projektelemeket hazai stúdiók tervezik. A tanulmányterv egyértelműen tükrözi a nemzetközi mércével is nívós, innovatív, városképbe illeszkedő és azt formáló szemléletet. Összesen két iroda- és három lakóépület jöhet létre, kereskedelmi funkciókkal kiegészítve.

A Dürer Parkról itt lehet olvasni bővebben.

A vállalat projektjei eddig 8 nemzetközi és 6 hazai díjat söpörtek be, köztük nemrég a Property Market nyerte a Portfolio Property Awards-on az "Év Lakóprojektje (100 lakás felett)" díjat a BudaPart II. ütemével, valamint az "Év Koncepciója" díjat a Dürer Park projekttel.

HelyiingatlanfejlesztésMarket Építő Zrt.BudaPartProperty Market Kft.