2023.10.04, Szerda
Ilyen lesz a MOL Bubi új logója
BKK

Ilyen lesz a MOL Bubi új logója

BKK

2021.02.26. 14:38

Hét év után megfiatalodik a MOL Bubi jól ismert logója, és frissül a közbringa-rendszer arculata is. Budapest közbringa-szolgáltatásának új emblémája az eddig elért eredményeket és a leendő sikereket egyszerre szimbolizálja. Idén tavaszra a logó mellett a komplett szolgáltatás is megújul és egy modernebb, fenntartható MOL Bubit vehetnek birtokukba a fővárosban közlekedők.

Hirdetés

A 2014-ben indult MOL Bubi egy igazi sikertörténet volt Budapest életében: a több mint 100 ezer regisztrált felhasználó mintegy 7 millió kilométert tett meg a közbringával, ezzel jelentősen hozzájárulva a városi kerékpározás terjedéséhez, valamint az 531 ezer megspórolt CO2 kibocsátásával Budapest zöldebbé és élhetővé tételéhez - írja a BKK sajtóközleményében.

Az elmúlt 7 évben egy értékes brand jött létre a megosztáson alapuló közlekedési eszközök piacán. Nem véletlen, hogy a Forbes 2015-ben a legtrendibb magyar márkák közé választotta a közbringát.

A városi kerékpározást ösztönző rendszer idén tavasszal megújul, amely egyben a MOL Bubi logóját is érinti.

 

Folyamatosság és megújulás

Az almazöld kerékpárokra jellemző dizájn széles körben ismertté, elismertté vált, ezért a logó újratervezésekor kulcsfontosságú szempont volt a beazonosíthatóság. A közbringa-szolgáltatás jelképe megtartotta az eddigi stílusjegyeket, csupán az aktuális designtrendekhez igazodott. A megújult logó egyszerre jelképezi a korábbi szolgáltatással való kontinuitást, ezzel együtt a megújulást, illetve jobban illeszkedik a névadó szponzor arculatába is.

 

Új díjszabás lesz, megszűnik a kauciós díj

Természetesen a MOL Bubinak nem csak az arculata változik meg, tavasztól számos új fejlesztéssel is találkozhatnak majd a fővárosban közlekedők:

  • 1200 teljesen új, az eddigieknél 3,1 kg-mal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre,
  • az új bringákat fújt, defekttűrő gumikkal szerelik fel, ami a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást biztosít,
  • az egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a bringán,
  • felhasználóbarát, új weboldal és applikáció készül, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését,
  • új, megfizethető díjszabás lesz, megszűnik a kauciós díj.

Azaz a fővárosi közlekedők egy modernebb, könnyebben használható, ráadásul - az új üzemeltetési struktúra miatt - a Főváros számára takarékosabb Bubit vehetnek birtokukba, mely támogatja a fenntartható és élhető Budapest vízióját.

HelyiMOL Bubikerékpár