2024.03.29, Péntek
Több mint 1000 négyzetméteren letisztult, kortárs elemekkel épül templom Budapesten
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Több mint 1000 négyzetméteren letisztult, kortárs elemekkel épül templom Budapesten

magyarepitok.hu

2021.02.03. 08:30

A Páduai Szent Antal templomhoz tartozó plébániai közösségben és a ferences rendház részéről is több olyan igény mutatkozik, amely már nem tömöríthető be a plébánia épület jelenlegi keretei közé.

Hirdetés

A Laterex Építő Zrt. kivitelezésében közel 1 milliárd forintból épül és újul meg 2 budapesti templom. A Pasaréti út 102. szám alatt található 1068 négyzetméteres telken 2020 júliusában kezdődtek meg a munkálatok.

Mára a Páduai Szent Antal templomhoz tartozó plébániai közösségben és a ferences rendház részéről is több olyan igény mutatkozik, amelyhez nagyobb és differenciáltabb terekre van szükség, ez pedig már nem tömöríthető be a plébánia épület jelenlegi igen korlátozott keretei közé.

Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A jelenleg épülő Pasaréti Ferences Közösségi Ház szemközti szomszédja az 1930-ban épült Páduai Szent Antal templom, plébánia és rendház. A rendház és plébánia bővítése, illetve a templom felújítása tartozik bele a második ütembe, ami a napokban már el is kezdődött.

A projektben a szemközti Páduai Szent Antal templom motívumaival, jellegzetességeivel összhangban, a ferences lelkiség és a pasaréti templom szellemiségében gyökerezve mai, kortárs és letisztult, egyszerű építészeti eszközökkel létrehozott épület jön létre.

A tervezett Pasaréti Ferences Közösségi Ház, a ferences rendtartomány plébániai lelkipásztori központja lesz, valamint a Páduai Szent Antal templom, plébánia és ferences rendház kiegészítő és azzal összetartozó funkcióként valósul meg.

A tervezett épületben közösségi tér, kápolna, kistermek és kiszolgáló funkciók kerülnek elhelyezésre.

 

Hamarosan kezdődhetnek a homlokzati szigetelési munkálatok is

A kivitelező tájékoztatása szerint: az épület szerkezete, a belső gipszkarton falak, illetve aljzatbetonozási munkák már elkészültek, valamint ezen felül már beépítették a homlokzati nyílászárókat is. A gépészeti és elektromos alapszerelések, a felületképzési és burkolási munkák pedig jelenleg is folyamatban vannak.

 

Az időjárás függvényében a homlokzat szigetelési és festési munkái is elkezdődnek.

A projekt egyik kihívása, hogy a telek délnyugati irányba lejt, a kivitelezőnek közel 3,60 méter szintkülönbséggel kell megküzdenie az utcaszint és a kertszint között.

A projekt várható befejezése 2021. június.

Galéria

HelyiBudapestLaterex Építő Zrt.templomfelújítástemplomépítés