2024.04.25, Csütörtök
Hatalmas logisztikai park épül a Liszt Ferenc repülőtér közelében
CTP (illusztráció)

Hatalmas logisztikai park épül a Liszt Ferenc repülőtér közelében

magyarepitok.hu

2021.03.22. 08:23

Több mint 22 milliárd forintos beruházásban alakítanak ki egy már az első ütemben 80 ezer négyzetméteres szállítmányozási és raktározási központot Vecsésen, a munka már el is rajtolt.

Hirdetés

Nagyszabású beruházást jelentett be a hollandiai központú CTP ingatlanfejlesztő: közleményükben leírják, hogy elkezdik újabb magyar logiszitkai parkjuk építését. A beruházás során egy 80 000 m2-es építkezés rajtol el a budapesti reptérhez és a városközponthoz is közeli stratégiai helyszínen, Vecsésen. Miután a cégcsoport megvásárolt egy megfelelő földterületet a város déli részén, az M0-ás autóút mentén,

a 60 millió eurósra (jelenlegi középértéken több mint 22 milliárd forintosra) tervezett beruházás első építési szakasza már meg is kezdődött 2021 elején.

A projekt várhatóan több száz új munkahelyet teremt a térségben.

 

A park a CTP három másik hasonló létesítményével alkot közös hálózatot a főváros körül

Mint írják, a CTP három logisztikai parkot üzemeltet Budapest térségében, ehhez a hálózathoz csatlakozik a vecsési helyszín. Az építkezés első üteme három épületet foglal magában, amelyek bérbeadható területe meghaladja a 80 000 m2-t. A létesítményeket a BREEAM fenntarthatósági normák szerint adják majd át.

„Minden budapesti parkunk iránt erős kereslet mutatkozik, amelyet a piaci dinamika vezérel, így például az e-kereskedelem rohamos növekedése, az üzleti tevékenységek kiszervezése, valamint a bérlőinkkel már kiépült kapcsolataink is” – nyilatkozta Huszlicska Dávid, a CTP Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.

HelyilogisztikaVecsésLiszt Ferenc repülőtéripari parkM0-slogisztikai központ