2024.04.25, Csütörtök
Kerékpáros-gyalogos híddal kötik össze Csepelt és Soroksárt
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Kerékpáros-gyalogos híddal kötik össze Csepelt és Soroksárt

magyarepitok.hu

2021.03.13. 15:53

23 kilométer hosszúságú zöldfolyosóval kapcsolják össze a főváros déli kerületeit.

Hirdetés

Megvalósul a Dél-pesti zöldfolyosó és kerékpárút − derült ki Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár Facebook-posztjából.

A zöldfolyosó és kerékpárút 23 kilométer hosszúságú összefüggő, a környező kerületekhez és településrészekhez való közvetlen kerékpáros összeköttetést, és új kikapcsolódási, sportolási lehetőséget jelent sok tízezer budapesti számára.

A fejlesztést Csepel, Soroksár és a XVIII. kerület önkormányzatai egyaránt kiemelten fontosnak tartják, ezért képviselő-testületi határozatot fogadtak el a megvalósítás érdekében, amelynek eredményeképp az európai uniós források tervezése során sikerült a szükséges forrást előteremteni - olvasható a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) szerdai közleményében. 

 

BFK

Az állam 14 milliárd forintot szán a beruházásra, amelynek során a Csepelt a XVIII. kerülettel összekötő kerékpárúton kívül egy évtizedek óta felhagyott vasúti mellékvonal elhanyagolt területének revitalizációjával

  • futópályát,
  • kültéri fitnesz-parkot,
  • gyermekjátszóteret
  • valamint egy több mint tíz kilométer hosszú zöld parkot alakítanak ki.

A fentieken túl

megépül a régóta várt és szükséges gyalogos- kerékpáros híd Csepel és a Molnár-sziget között, így téve teljessé a közvetlen kapcsolatot Csepel és Soroksár között.

HelyikerékpárútCsepelSoroksárBudapesti Fejlesztési Központ (BFK)