2024.04.20, Szombat
Megkezdődhet az új csepeli közpark tervezése
Látványtervek: BFK

Megkezdődhet az új csepeli közpark tervezése

Vitézy Dávid/Facebook, magyarepitok.hu

2021.07.30. 13:59

A Budapest Fejlesztési Központ észak-csepeli közpark tervezésére kiírt közbeszerzési eljárásának nyertese az s73 tájépítész iroda.

Hirdetés

Idén már beszámoltunk arról, hogy a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) Észak-Csepelen új közpark kialakításának tervezését kezdte meg, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa döntése alapján, kormányzati finanszírozásban.

Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója Facebook posztjában arról számol be, hogy az új közpark tervezését az s73 Tájépítész Stúdió csapata végzi el.

A vezérigazgató bejegyzése szerint a tapasztalt tervezőcsapat több budapesti projekten is dolgozott már, kimagasló szakmai munkájuk elismeréseként 2013-ban a stúdió két vezetője elnyerte „Az év tájépítésze” díjat.   

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A park három városmajornyi területet ölel fel

A közösségi tervezés első lépéseként igényfelmérés is indult az új közparkra: az online felületeten várják minden érintett budapesti véleményét július 31-ig. A beérkezett visszajelzéseket megosztják a tervezőkkel, a szerződést megkötését követően.

A BFK vezérigazgatója arra is kitér, hogy a Csepel-sziget északi részén található terület ma elhanyagolt, leromlott, rendezetlen állapotú ipari és barnamezős területekkel.

„Az új Csepeli közpark az utóbbi évtizedek legnagyobb zöldfejlesztése: 36,2 hektár területen valósul meg – ez háromszor akkora, mint a Városmajor.

Évtizedes terv, hogy itt egy új nagy városi park jöjjön létre, most végre a tervezése is megkezdődhet” − teszi hozzá a BFK vezérigazgatója.

 

Milyen fejlesztéseket terveznek?

Az új közparkban a tervek szerint

  • nagy, szabad pihenőterek, tisztások;
  • gyalogos- és kerékpárosutak, sétányok, ösvények;
  • védett, fás ligetek;
  • közösségi sportpályák, kültéri fitnesz, mászófalak, görpark;
  • padok, Duna parti teraszok, kiülők, utcabútorok;
  • továbbá a ferencvárosi partszakasz felé biciklis-gyalogos hidak kapnának helyet.

 

A cikk a Budapest Fejlesztési Központ támogatásával jelent meg.

 

Galéria

HelyiBudapestCsepelzöldterületekCsepel-szigetBudapesti Fejlesztési Központ (BFK)s73 Tájépítész Stúdió