2024.04.20, Szombat
Ezzel a logisztikai központtal növeli kapacitását tízszeresére a FoxPost
Látványtervek: HelloParks

Ezzel a logisztikai központtal növeli kapacitását tízszeresére a FoxPost

magyarepitok.hu

2021.08.12. 14:26

A FoxPost a HelloParks maglódi logisztikai parkját választotta raktárközpontja otthonának, (a nagyberuházás első ütemét a múlt héten adta át a Market) ahol már meg is kezdte a nem kevesebb, mint 1,5 millió eurós beruházást jelentő csomagszortírozó gépsorok telepítését.

Hirdetés

Mint arról korábban írtunk, a Market Építő Zrt.-vel kötött szerződsést a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks a főváros közelében, Maglódon épülő legújabb ipari és logisztikai központjának kivitelezésére. Most a beruházó sajtóközleményéből kiderül: a HelloParks Maglód-ban a vállalt határidőt tartva, a múlt héten át is adták az első ütemet jelentő 46.000 m2-es raktárépület első egységét.

 

Határidőre készült el az első ütem

A Futureal annak kapcsán közölte ezt az információt, hogy az első nagy bérlő már be is költözött a létesítménybe. A Magyarország legnagyobb csomagautomata-hálózatával rendelkező FoxPost 8.400 m2-es területet vesz igénybe.

A teljes óriásprojekt kivitelezése mindössze öt hónappal ezelőtt, idén márciusban kezdődött el.

A projekt során összesen 193.000 négyzetméternyi raktár-, könnyűipari- és irodaterület alakítanak ki. Az első ütem 46 ezer m2-es létesítményének beruházási értéke meghaladja a 40 millió eurót (14,4 milliárd forint).

 

 

A beruházás tízszeresére növeli a FoxPost hatékonyságát

Az első bérlőként érkező FoxPost egy országszerte több, mint 240 automatát működtető közismert logisztikai társaság. A cég jelenleg csomagszortírozó gépeket telepít a bérbe vett 8.400 m2-es ingatlanon. A logisztikai cég már meg is kezdte a nem kevesebb, mint 1,5 millió eurós (mintegy 534 millió forintos) beruházást jelentő csomagszortírozó gépsorok telepítését, amivel napi kapacitása közel a tízszeresére növekszik.

Az új raktár jelentős fejlődési lépcsőt jelent a FoxPost életében:

„A hazai piaci szereplők között ezzel a miénk lesz a harmadik legnagyobb központi raktár, ami kiszolgálja majd a teljes, 2024-re már több, mint ezer csomagautomatából álló országos hálózatunkat, így akár napi százezer csomagot is kezelhetünk”

 – fejtette ki a projekt fontosságát Bengyel Ádám, a FoxPost vezérigazgatója.
 

Így terül el a megapark a HelloPark látványtervei szerint

 

A környezettudatos tervezésnek köszönhetően elsőként kaphat BREEAM minősítést a létesítmény

Az épület különlegessége, hogy rendkívül magas fenntarthatósági követelmények szerint épült, így Magyarországon elsőként szerezheti meg a BREEAM New Construction Excellent minősítést.

Ez a minősítési rendszer a fejlesztési tervek fenntarthatóságának minősítésére szolgál: a rendszer alkalmazásának célja az épületek életciklusának környezetre gyakorolt hatásának követése és enyhítése. A minősítés során olyan szempontokat vizsgálnak, illetve költséghatékony megoldásokat kínálnak, amelyek minimalizálják a negatív környezeti hatásokat.

Nemes Rudolf, a HelloParks ügyvezető igazgatója elmondta, hogy különleges acélszerkezettel is bővítik a raktárépületet:

„A FoxPosttal kötött hosszú távú bérleti szerződés részeként a raktárépülethez olyan fedett acélszerkezeteket, ún. fingereket építünk, amelyek révén lényegesen hatékonyabbá tehető a logisztikai folyamat, hiszen így egyszerre több mint 20 teherautót lehet feltölteni a kiszállítandó csomagokkal”

 

Sok szempontból előnyös helyszín

A maglódi logisztikai park Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában, a termelő vállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára is optimális helyszínen, az M0 körgyűrű mentén, az M4 és az M5 autópályák, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében található.

„A létesítmény elhelyezkedése nagyon előnyös, hiszen a reptér közelsége újabb üzleti és fejlesztési irányokat nyithat meg a számunkra, ráadásul innen könnyen elérhető mind a főváros, mind pedig a FoxPost vidéki depói is”

– mondta Bengyel Ádám.
 

Hamarosan beköltözik a következő bérlő is

Nemes Rudolf, a HelloParks ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a potenciális bérlők részéről igen intenzív érdeklődést tapasztalnak, ebből kifolyólag már minden szabad területükre előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, hamarosan pedig beköltözik a következő bérlő is.

„A bérbeadással párhuzamosan már a következő épületek tervezését és engedélyezését is elkezdtük, hogy minél gyorsabban ki tudjuk szolgálni a meglévő és jövőbeli igényeket”

– tette hozzá.

Az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldásoknak köszönhetően a HelloParks további létesítményei szintén teljesítik majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait. Ugyanígy a fenntarthatóságot szolgálja, hogy a bérlők a park területén elektromos golfkocsikkal közlekedhetnek.

Galéria

HelyiMaglódMarket Építő Zrt.Futureallogisztikai központraktárHelloParks